1. Anasayfa
  2. Bilgi

En iyi Netflix dizileri belli oldu! İşte en çok izlenen Netflix dizileri

IMDb puanına göre 2022’nin en iyi 10 Netflix dizisi belli oldu. 2022 güncel en iyi Netflix dizileri hangileri? En iyi Netflix dizileri belli oldu? Netflix dizi önerisi. İşte en beğenilen Netflix dizileri.

En iyi Netflix dizileri belli oldu! İşte en çok izlenen Netflix dizileri
0

Çevrim içi film ve dizi platformu Netflix ile ilgili en çok merak edilenlerin başında en popüler ve beğenilen dizilerin hangileri olduğu geliyor. Peki, Netflix platform kullanıcıları en iyi dizilerin hangisi olduğunu araştırıyor. İzleyicilerin dilinden düşmeyen efsane haline gelen ve IMDb puanı en yüksek olan en iyi 10 Netflix dizisizi hangileri? Renklikesifler olarak sizler için listeledik.

 

İşte 2022 güncel en çok izlenen ve beğenilen 20 Netflix dizisi

1. The Breaking Bad (IMDb: 9.5)

Tür : suç dram

Netflix dizileri arasında uzun süredir listenin zirvesinde Breaking Bad yer alıyor. İzleyicilerin en iyi Netflix dizileri hagnisi? sorusuna yanıt olarak ilk sırada Breaking Bad geliyor. Breaking Bad IMDb’in de bugüne kadar yapılmış en iyi diziler listesinde 5’inci sırasında yer alıyor. Şimdiden efsaneleşen dizi  Lisede kimya öğretmeni olan 50 yaşındaki Walter White’ın kanser hastalığına yakalandıktan sonra ailesinin maddi gereksinimlerini karşılayabilmek için New Mexico’nun uyuşturucu baronlarıyla kesişen yolunu konu alıyor. Bryan Cranston, Anna Gunn ve Aaron Paul’ün başrol aldığı dizi 5 sezondan oluşuyor. Bölümler 50’şer dakika olan dizinin her bölümü izleyiciyi adeta ekrana kilitliyor. Uykusuz gecelere hazır olun!

2. Our Planet (IMDb: 9.3)

Tür: Belgesel

Our Planet, izleyenlere belgesel ile ilgili tüm bildiklerini unutturuyor. Netflix’in en iyi belgeseli hangisi? sorusuna yanıt tabii ki Our Planet (Gezegenimiz) David Attenborough’un eşsiz sunumuyla doğanın benzersiz sanat eserlerine, adını dahi duymadığınız canlıların varlıklarına tanıklık edip gezegenimizin derinliklerine ineceksiniz. Our Planet doğayı anlatırken aynı zamanda doğaya verilen zararların da fotoğrafını çekiyor.

3. The Last Dance (IMDb: 9.3)

Tür: Belgesel

The Last Dance, Chicago Bulls Basketbol takımının 1997-98 sezonundan yayınlanmamış görüntülerine ekrana getiriyor. Spor dalında “En iyi belgesel hangisi?” diye soruyorsanız işte karşısınza The Last Dance. Mini belgesel dizide NBA tarihinin efsane basketbolcularından Michael Jordan’ın hayatından alıntılar ve Chicago Bulls’un ünlü oyuncularının takımdaki hikayeleri konu alınıyor. Netflix’in spor belgeselleri arasında en çok izlenen ve beğenilen dizisi The Last Dance özellikle Michael Jordan hayranlarını ve basketbol tutkunlarını ekran başına topluyor.

4. Avatar: The Last Airbender (IMDb: 9.3)

Tür : animasyon

Netflix’in en beğenilen animasyon dizilerinden Avatar: The Last Airbender 2005 yılında en çok izlenen çizgi filmlerin başında geliyor. “Netflix’e izlenecek en iyi animasyon hangisi?” sorusuna ise genel puanlamaya göre  Avatar: The Last Airbender geliyor. Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko tarafından ortaklaşa oluşturulan animasyon serisi, 2012’de The Legend of Korra olarak bilinen eşit derecede popüler bir spin-off serisi ortaya çıkardı. 3 sezon boyunca Avatar Aang ve arkadaşlarının dünyayı acımasız Ateş Kralı’ndan kurtarmak için çıktıkları macerayı izliyoruz. Bizce büyük küçük herkesin beğeneceği bir yapım. Aang’den sonra Subükücü Kora’nın maceraları da çıktı ama o ilk seri kadar başarılı olamadı. Dizinin konusuna gelince; Katara ve Sokka kardeşler, uzun kış uykusundan uyandırdıkları genç Aang’ın kötü kalpli Ateş Ulusu’nu yenebilecek hava bükücü güçlere sahip bir Avatar olduğunu öğrenir ve macera başlar.

5. Rick And Morty (IMDb: 9.2)

Tür: Animasyon, Macera

Rick And Morty, Yetişkin animasyon dizilerinde Netflix’in en iddialı dizilerinin başında gelen Rick And Morty Justin Roiland ve Dan Harmon tarafından Adult Swim için yaratıldı. En iyi animasyon dizileri arasında gösterilen dizide alkolik bilim insanı Rick ve onun torunu Morty’nin boyutlar arası yaptığı yolculuklarda yaşadıkları maceraları ve aile hayatlarını konu alıyor. Boyutlar arası yolculukta Bilimadamı Rick torunu Morty’nin komik ve çılgın maceralarını içeren dizinin şimdilik toplam 4 sezonu bulunuyor. Her bölüm 22 dakika sürüyor.

6. Sherlock (IMDb: 9.1)

Tür: Suç daraması

Sherlock, Sir Arthur Conan Doyle’ın aynı adı taşıyan romanlarındaki hikayelerin ekranlara yansımasından oluşan macera dolu bir dizi uyarlaması. İzleyicilerin sorduğu “Netflix’te en iyi suç konulu dizi hangisi?” sorusuna yanıt olarak Sherlock da ilk sıralardaki yerini aldı. Dizi günümüz Londra’sında geçiyor. Baker Street’te yaşayan ünlü dedektif Sherlock Holmes, ev arkadaşı Doktor Watson ile çözülmesi çok güç olan gizemli olayların peşinden gidiyor. Sherlock rolünde Emmy ödüllü Benedict Cumberbatch, Dr. Watson rolünde ise Emmy ödüllü Martin Freeman dizide performanslarının zirvelerini yaşıyor. Hem gerilim hem de macera tutkusu olanlar Sherlock dizisinde aradığı her şeyi bulabilir. Dizi şuan da toplam 13 bölüm ve 4 sezondan oluşuyor. Dizinin 5. Sezonu merakla bekleniyor.

7. When They See Us (IMDb: 9.0)

Tür: Dram

Netflix’te izlenecek en iyi gerçek hayat hikayesi hangisi? diye soranlar bu diziyi baş yapıt olarak listesine alacak. Amerika’da gerçek yaşanmış bu hikayeyi boğazınız düğümlenerek izleyeceksiniz. Dizinin konusu Central Park’ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Harlemli beş gencin adalet sınavını izleyiciyle buluşturuyor. 4 bölümden oluşan her bölümü yaklaşık 1 saat olan mini dizi 1989’da yaşanan gerçek bir hikayeyi konu alıyor. O dönem “The Central Park Five” olayı diye bilinen olayın ardından ABD polisinin sürek avıyla 5 genci işlemedikleri bir suç yüzünden parmaklıklar ardına yolladığı hikayede o dönem verilyen ırkçılık sınavı da tüm çıplaklığı ile irdeleniyor.

8. Friends (IMDb: 8.9)

Tür: Komedi

Efsaneler ölmez dedirten Friends Netflix platformuna yüklendiği andan itibaren en çok izlenenler arasına girdi. Netflix’te izlenecek klasikler hangileri? diye soranlara müjdeli haber geldi. 22 Eylül 1994 ile 6 Mayıs 2004 tarihleri arasında dünyayı kasıp kavuran ABD yapımı komedi dizisi Friends tolam her bölümü 10 dakika olan 10 sezondan oluşuyor. Dizi 90’larda New York’ta Phoebe, Rachel, Monica, Ross, Joey ve Chandler’ın başından geçen ilginç olayları anlatıyor. Bu efsane diziyi hem daha önce izleyenler hem de ilk kez izleyecekler için şiddetle öneriyoruz.

9. Narcos (IMDb: 8.8)

Konu: Suç, polisiye

Narcos, dünyanın en ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın hayatını anlatıyor. Kolombiyalı uyuşturucu imparatoru Escobar’ın hayatı bir çok kitaba konu oldu. İşte en iyi suç dizisi hangisi? diye soranlara bir klasik. Netflix’te yayınlanan dizide dönemin uyuşturucu savaşlarının çarpıcı anlarına tanıklık edeceksiniz. Toplam 3 sezon ve 30 bölümden oluşan Narcos’un devamı niteliğinde ise Narcos: Mexico dizisinde ise uyuşturucu kartelinin Kolombiya’dan Meksika’ya uzanan serüveni anlatılıyor.

10. Peaky Blinders (IMDb: 8.8)

Tür: Suç, Dram

Gerçek hayatta yaşanmış dönem dizisi sevenler için Peaky Blinders izlenmesi gereken dizilerin başında geliyor. En iyi dönem dizisi hangisi? diye soranlara işte önerimiz. Dizi bir sokak çetesinin 1890’lı yılların sonunda Birmingham’dan çıkıp İngiliz devleti içinde nasıl yükseldiğini konu alıyor. Tom Hardy, Cillian Murphy, Adrien Brody, Sam Neill gibi güçlü bir oyuncu kadrosu olan  dizi 5 sezondan oluşuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir