1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Pizza Hut için neden boykot çağrısı yapıldı?

Pizza Hut için sosyal medyada boykot hashtag’ı açıldı. Peki Pizza Hut’a ne oldu? Pizza Hut kimin boykot? Pizza Hut İsrail malı mı? Pizza Hut hangi ülkeye ait? İşte Pizza Hut’un boykot ile gündeme gelmesiyle ilgili gelişmeler…

Pizza Hut için neden boykot çağrısı yapıldı?
0

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarının ardından dünyanın dört bir yanında büyük tepkiler yükseldi. İsrail ürünleri boykot edildi. Starbucks ve Mc Donald’s’ın ardından Pizza Hut da boykotun hedefi oldu. Peki Pizza Hut neden boykot çağrısı yapıldı? Pizza Hut neden boykot ediliyor?

PİZZA HUT NEDEN BOYKOT EDİLİYOR?

Sosyal medyada yayılan ve Pizza Hut’un Gazze’de Filistinlilere yönelik insanlık suçu işleyen İsrail ordusuna kutu kutu pizza gönderdiği yönündeki fotoğraflar sonrası sosyal medyada #PizzaHutBoykot başlığı açıldı. İsrail askerlerinden sosyal medyaya yansıyan görüntüler, Pizza Hut’ın İsrail temsilciliği tarafından da paylaşıldı.

PİZZA HUT’A NE OLDU?

Peki Pizza Hut’a ne oldu? Pizza Hut neden boykot? Görüntülerin sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından #PizzaHutBoykot başlığı açıldı.

PİZZA HUT KİMİN?

Sosyal medyadaki görüntüler sonrası Pizza Hut Kimin boykot? Şeklinde sorular araştırılmaya başlandı. Peki Pizza Hut Kimin?

PİZA HUT İSRAİL MALI MI?

Pizza Hut İsrail malı mı soruları da yine gündeme geldi. Pizza Hut ABD kökenli bir zincir. Merkezi Teksas’ta bulunan, Amerikan stili pizza üzerine uzmanlaşmış uluslararası bir restoranlar zinciridir. Dan ve Frank Carney tarafından 1958’de Kansas’ta kurulmuştur. 100 ülkede toplam 15.600 restoranıyla Pizza Hut dünyanın en büyük pizza zincirini oluşturmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir