1. Anasayfa
  2. Bilgi

Hacer Foggo kimdir? Hacer Foggo nereli kaç yaşında, ne iş yapıyor?

CHP’li Hacer Foggo: “Siz beni CHP’ye sığdıramadınız, oysa ben yoksullukla mücadele için aday oldum” diyerek tepki gösterdi. Peki Hacer Foggo kimdir? Hacer Foggo nereli, kaç yaşında evli mi? Hacer Foggo CHP’de hangi görevdeydi?

Hacer Foggo kimdir? Hacer Foggo nereli kaç yaşında, ne iş yapıyor?
0

CHP’nin İzmir’in ilçelerinden belediye başkan adayı göstermediği Hacer Foggo, sosyal medyadan tepki gösteren bir mesaj paylaştı. Foggo, “Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir-Konak Belediye Başkan aday adayı olan Hacer Foggo’nun Karaburun’dan aday gösterilmesi bekleniyordu. CHP ise Foggo’yu Konak’tan da Karaburun’dan da aday göstermedi. Hacer Foggo’nun aday gösterilmemesi tepki çekti. Hacer Foggo da konuya ilişkin X hesabından paylaşım yaptı.

“Siz beni sığdıramadınız CHP’ye” diyen Foggo, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday olduğunu söyledi, “Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler” dedi. Foggo paylaşımında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Aylin Nazlıaka’yı da etiketledi.

HACER FOGGO KİMDİR?

Hacer Foggo, 4 Aralık 1967’de Tokat’ın Zile ilçesinde doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nü bitirdi. On beş yıl, gazete ve dergilerde muhabir olarak çalıştı. Ağırlıklı olarak insan hakları ve kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yürüttü.

2016’da okuluna devam edemeyen çocuklar için Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi’ni kurdu.

2020’de Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucularından biri oldu. Askıda Hayatlar – Yoksulluk Günlükleri adlı bir kitabı vardır.

İlginizi Çekebilir
IMG-3939

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir