1. Anasayfa
  2. Sağlık

Doğum sırasında bebeğin boynu kırılıp başı koptu! Mahkeme olayı 'cinayet' saydı

Hastanede gerçekleşen doğum sırasında korkunç bir olay meydana geldi. Doğum anında doktorların müdahalesi sırasında bebeğin boynu kırıldı ve başı koptu. Mahkeme kan donduran olay sonrası bebeğin ölümünü ‘cinayet olarak değerlendirdi…

Doğum sırasında bebeğin boynu kırılıp başı koptu! Mahkeme olayı ‘cinayet’ saydı
0

ABD’de bir tıp doktoru, annesi Georgia’daki bir hastaneyi ve diğerlerini doğum sırasında başını koparmakla suçlayarak cinayet olduğuna karar veren bir bebeğin ölüm şeklini açıkladı. CNN’de yer alan habere göre, Clayton County, Georgia Tıbbi Muayene ofisi, bebeğin boynunun kırılması nedeniyle öldüğünü ve bebeğin kafasının koptuğunu söyledi.

Henüz 20 yaşındaki anne Jessica Ross, Güney Bölge Tıp Merkezi’nin Treveon Isaiah Taylor Jr. adlı bebeğin ölüm şeklini kendisinden ve erkek arkadaşı Trevon Isaiah Taylor Sr.’dan gizlemeye çalıştığı iddiasıyla Ağustos ayında bir dava açtı.

Tıbbi muayene ofisi, Ross’un bebeğinin “omuz distosisi, doğumun durması ve doğum kanalında fetal tuzak” nedeniyle “tam transeksiyon, üst servikal (C1-C2) omurga ve omurilik ile kırık-çıkık” nedeniyle öldüğünü söyledi. haber bültenine.

Adli tabip, hamileliğin neden olduğu diyabet ve erken membran yırtılmasının da Taylor’ın ölümüne katkıda bulunan önemli durumlar olduğunu söyledi.

Tıp merkezi, Atlanta şehir merkezinin yaklaşık 21 mil güneyinde, Riverdale’dedir. Aile avukatının ifadesine göre, babasının adını taşıyan bebek, zamanında dünyaya geldi. Davada Ross’un 9 Temmuz’da doğuma girdiği ve doktorunun “bebeğin kafasına traksiyon uygulamak” da dahil olmak üzere çeşitli yöntemler kullanarak bebeği doğurmaya çalıştığı belirtiliyor.

 

Davada, doğum girişimi sırasında bebeğin omuzlarının vajinal kanala sıkışması durumu olan “omuz distosisi nedeniyle bebeğin düzgün bir şekilde inmediği” belirtiliyor.

 

Şikayette Ross, doktorun bebeğinin başına ve boynuna “fena halde” ve “ihmalkar bir şekilde aşırı çekiş uyguladığını” söyledi. Davaya göre doktor ayrıca sezaryen doğumunu “zamanında ve uygun bir şekilde” yapmamakla ve bunun sonucunda bebeğin başının kesilmesi ve ölümüyle suçlanıyor. Dosyada, sezaryen doğumunun 10 Temmuz sabah saat 3 civarında tamamlandığı belirtildi.

Adli tabibin açıklamasının ardından CNN’e yapılan açıklamada, Güney Bölge Tıp Merkezi sözcüsü şunları söyledi: “Mevcut dava nedeniyle yorum yapamıyoruz.”

 

Ağustos ayında Ross’un dava açmasının ardından hastane, yaptığı açıklamada “şikayette hastaneye atıfta bulunulan iddiaları reddettiğini” söyledi.

 

Ailenin sözcüsü, Ross ve Taylor’ın bebeklerini görmek ve kucaklamak istediklerinde hastane personelinin onlara çocuklarına dokunmalarına veya onları tutmalarına izin verilmediğini söylediğini söyledi.

 

Tıp merkezinin açıklamasında, “En içten düşüncelerimiz ve dualarımız aileyle ve bu trajik olaydan etkilenen herkesle birliktedir” denildi. “Dualarımız aynı zamanda bu hastaya bakım veren Güney Bölge Tıp Merkezi’ndeki doktorlar, hemşireler ve personelden oluşan kendini adamış ekiple birliktedir. Taahhüdümüz her hastaya şefkatli, kaliteli bakım sağlamaktır ve bu kayıp yürek parçalayıcıdır.”

 

Ailenin sözcüsü, işçilerin çiftin yalnızca ölen çocuklarının cesedini görmesine izin verdiğini söyledi. Açıklamada, “Bu görüntüleme sırasında bebekleri bir battaniyeye sıkıca sarıldı ve başı vücudunun üstüne öyle bir şekilde yerleştirildi ki, onu görenler başının kesildiğini fark edemeyecekler” dedi.

“Daha önce hiç böyle bir şeye tanık olmamıştım. Ofisimizde hiç kimse böyle bir şey görmedi. Danıştığımız herkes daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştı,” dedi Clayton İlçesi Tıbbi Muayene Direktörü Brian Byars Salı günü CNN’e e şunları anlattı: “Bu olayda meydana gelen travmanın miktarından dolayı hastanenin ofisimizle iletişime geçmemesini çok sıra dışı buluyorum.”

Açıklamada, davanın halen Clayton İlçesi Polis Departmanı tarafından soruşturulmakta olduğu ve Bölge Savcılığı’na havale edilebileceği belirtildi.

 

Ross ve erkek arkadaşının Çarşamba günü saat 11.00’de Atlanta’da halka açık bir basın toplantısı yapması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir