1. Anasayfa
  2. Bilim

Prof. Dr. Naci Görür Çanakkale'deki o faya dikkat çekti: 7,2 büyüklüğünde…

Çanakkale’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem Marmara'da İstanbul, Bursa, Balıkesir gibi illerden de hissedildi. Şiddetli deprem büyük tedirginlik yarattı. Peki Çanakkale depremi İstanbul’u tetikler mi? Çanakkale’de büyük deprem olur mu? Çanakkale’deki fay kaç büyüklüğünde deprem üretir? Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi. Prof. Görür Çanakkale Yenice-Gönen fayına dikkat çekti. En son 7,2 büyüklüğünde…

Prof. Dr. Naci Görür Çanakkale’deki o faya dikkat çekti: 7,2 büyüklüğünde…
0

Depremler Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Son olarak dün akşam Çanakkale Yenice’de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerden hissedildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, dün saat 21.38’de merkez üssü Çanakkale’nin Yenice ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 10.44 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, başta İstanbul olmak üzere Ege ve Marmara bölgesinde çok sayıda ilde hissedildi. Depremi hisseden bölgelerde vatandaşlar endişe ile evlerinden çıkarken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

BALKONDAN ATLAYAN KİŞİ ÖLDÜ

Bursa’nın Nilüfer ilçesi, Çamlıca Mahallesi Akın Sokak’ta bulunan 4 katlı binanın 2’nci katında oturan İsmail Toygar, sarsıntı ile birlikte panik ve korkuya kapıldı. Evinin balkonundan atlayan Toygar, başının üzerine düştü. Toygar’ı yerde yatarken bulan çevredekiler, durumu 112 Aciyl Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Toygar, ağır yaralı olarak Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altın alınan İsmail Toygar, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

PROF. NACİ GÖRÜR ÇANAKKALE’DEKİ FAY HATTINA DİKKAT ÇEKTİ

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür Çanakkale’de meydana gelen depremle ilgili sosyal meyda hesabı X’ten açıklama yaptı. İşte Prof. Dr. Naci Görür’ün açıklamaları:

“Dün akşam Çanakkale, Yenice’de 4,9 deprem oldu. Deprem Yenice-Gönen fayı üzerinde. Bu fayda en son deprem 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde oldu. Stres birikiminin olduğu bir bölge böyle görece küçük depremler beklenir.”

thumbnail
Önerilen Yazı
Depremler, İstanbul’u tetikler mi? Uzman isimden vagon benzetmesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir