1. Anasayfa
  2. Dizi ve Sinema

Belediye başkan adayı Netflix dizisindeki güldüren fikri vadetti

Günümüzün ebeveynlerini kara mizahla anlatan dizi belediye başkan adayının vaadiyle pişti oldu.

Belediye başkan adayı Netflix dizisindeki güldüren fikri vadetti
0

Senarist Berkun Oya tarafından kaleme alınan Kuvvetli Bir Alkış dizisindeki ana karakterlerden Metin, yıllar sonra karşılaştığı çocukluk aşkı Ahu’nun ‘çiçek kafe’ fikrine gülmüştü ama o fikir 31 Mart seçimlerinde aday olan bir siyasinin de vaatleri arasına girdi. Bakın o ilginç vaat kimden geldi?

Bir Başkadır ve Cici’den sonra senarist ve yönetmen Berkun Oya’nın beklenen dizisi Kuvvetli Bir Alkış geçtiğimiz günlerde Netflix’te yayına girdi. Ebeveynlik üzerine sert bir eleştiri olarak yorumlanan ve kısa sürede en çok izlenenler arasına giren dizinin başrollerinde Aslıhan Gürbüz, Fatih Artman ve Cihat Süvarioğlu yer aldı. Dizide yeni evli Zeynep Ve Mehmet’in bir bebek sahibi olması ve ancak dünyaya gelmek istemeyen Metin’in büyüme sürecindeki varoluşsal sancıları, portakaldaki vitamin haline geri dönmek isteyişinin absürd hikayesi anlatılıyor.

Çocukluk aşkının hayali

Her bölümünde hem güldüren hem düşündüren diyalogların yer aldığı dizinin 5’inci bölümünde Metin, DJ’lik yaptığı barda çocukluk aşkı Ahu ile karşılaşır. Metin, yıllar sonra karşılaştığı çocukluk aşkını hayranlıkla dinlerken Ahu gelecekle ilgili planlarından bahseder. Ahu, “Plants&Friends” diye bir kafe açmak istediğini, İnsanların bitkileriyle birlikte kafeye geleceğini ve bir yandan da kaynaşacaklarını anlatır.

Dizi ile pişti oldu

Gülerek izlenen bu sahnenin ardından, 31 Mart yerel seçimlerinde aday olan bir siyasinin vaatleri dizideki o sahneyi hatırlattı. Habertürk Tv’de Esra Toptaş’ın konuğu olan Ankara Etimesgut’tan MHP adayı Enver Demirel’in seçim vaatlerinden biri akıllara kısa sürede beğeni toplayan “Kuvvetli Bir Alkış” dizisinde geçen bir sahneyi akıllara getirdi.

“Saksı çiçeklerini hastaneye getirip bakımını yaptıracaklar”

3 dönemdir Etimesgut Belediye Başkanlığı görevini yürüten Demirel, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de partisinden aday olduğu kaydederek, yeni dönemdeki vaatlerinden birinin çiçek hastanesi kurmak olduğunu kaydetti. Demirel, özellikle ev hanımlarının evdeki saksı çiçeklerini bu hastaneye getirerek bakımını yaptırabileceklerini ifade etti.

Rakibi Behzat Ç.

Etimesgut ilçesindeki seçimlerde Cumhur ittifakı adayı Enver Demirel’in karşısında CHP adayı oyuncu Erdal Beşikçioğlu yarışıyor.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir