1. Anasayfa
  2. Yaşam

Benzin ve motorine zam geliyor!

Araç sahiplerinin indirim sevinci kısa sürdü. Araç sahipleri benzine zam geldi mi? Mazota zam geldi mi? şeklinde sürekli araştırma yapıyor. Araç sahipleri indirim haberlerini de kolluyor. Benzine indirim mi geldi? Motorine indirim geldi mi? Mazota indirim mi geldi? Benzine indirim var mı? şeklinde aramalar yoğunlaşıyor. Peki güncel benzin fiyat ne kadar? Güncel motorin fiyatı ne kadar? Benzin zamlı fiyatları… Mazot zamlı fiyatları… Benzin ve Motorine zam geliyor. İşte benzin ve motorinde zam sonrası uygulanacak güncel fiyatlar…

Benzin ve motorine zam geliyor!
0

Dünyada petrol fiyatlarında yaşanan küresel ölçekli geri çekilme, Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarının yansıyınca benzin ve motorine indirim gelmişti. Ancak bu indirim araç sahiplerini çok kısa sevindirdi. Sektör kaynakları 15 Mart 2024 tarihi itibarıyla benzin ve akaryakıt fiyatlarında büyük bir artış yaşanacağını belirtti.

Ülkemizde, yaz aylarında yapılan vergi düzenlemesi ile litre fiyatında ani yükselişler yaşanan benzin ve motorin, yılın geri kalan bölümünde de yapılan artışlarla tarihi seviyelere ulaşmıştı.

Yine petrol fiyatlarında yaşanan küresel ölçekli düşüş trendi, Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarını bir nebze olsun geri çekmeyi başarırken, akaryakıt sektörü kaynaklarının verdiği bilgilere göre, bu gece itibarıyla benzin ve motorin fiyatlarına büyük bir zam gelecek.

BENZİN VE MOTORİN ZAMLI FİYATLARI

Yeni bir değişiklik yapılmaması halinde, 15 Mart tarihi itibarıyla geçerli olacak yeni tarifede benzinin litresi 1,60 TL, motorinin litresi ise 1,25 TL zamlanmış olacak.

 

Artışın pompa fiyatlarına yansıyacağı öğrenilirken, seçim öncesi akaryakıt fiyatlarına ilave bir zam yapılması beklenmiyor.

 

Artış sonrası oluşması beklenen fiyat tablosu şu şekilde:

 

Benzin (İstanbul Avrupa) – 42,13 TL

 

Benzin (İstanbul Anadolu) – 42,04 TL

 

Dizel (İstanbul Avrupa) – 42,02 TL

 

Dizel (İstanbul Anadolu) – 41,95 TL

 

Benzin (Ankara) – 42,86 TL

 

Dizel (Ankara) – 42,76 TL

 

Benzin (İzmir) – 43,36 TL

 

Dizel (İzmir) – 42,96 TL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir