1. Anasayfa
  2. Bilgi

Eurovision 2022’yi Ukrayna kazandı

Bu yıl 66’ıncısı düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’na İtalya ev sahipliği yaptı. 2022’nin Eurovision Şarkı Yarışması’nın kazanan belli oldu. Yarışmada Ukrayna’yı temsil eden “Kaluş Orkestra” grubu “Stefania” adlı şarkısıyla 1’inci oldu. Peki Eurovision yarışmasına Türkiye katıldı mı? Hangi ülke kaç puan aldı? İşte sonuçlar:

Eurovision 2022’yi Ukrayna kazandı
0

Eurovision finali, geçen yılın şampiyonu İtalya’nın, Torino kentindeki Pala Olimpico salonunda düzenlendi. Eurovision finalinde, 25 ülkeden temsilci yer aldı. Ukrayna’nın “Kaluş Orkestra” grubu “Stefania” adlı şarkısıyla 631 puana ulaşarak birinci seçildi. İngiltere Sam Ryders’ın seslendirdiği “Space Man” şarkısıyla toplam 466 puan alarak 2’inci oldu. Yarışmada İspanya ise 459 puanla  Chanel’in seslendirdiği “SloMo” şarkısı 3’üncü oldu.

Halk oyları farkıyla Ukrayna!

Eurovision Şarkı Yarışmasında filan heyecanı ilginç bir duruma sahne oldu. Jüri oylarında İngiltere önde giderken 1’incilik ipini halk oylarından gelen 439 puanla Ukrayna göğüsledi. Yarışmanın ev sahipliğini yapan İtalya ise Mahmood ve Blanco’nun seslendirdiği “Brividi” adlı şarkıyla 6. oldu. Yarışmanın soncusu ise Malik Harris’in “Rockstars” şarkısıyla 6 puan alan Almanya oldu.

Zelenskiy’den mesaj

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yarışmada ülkesinin temsilcilerinin 1’inci olması üzerine bir mesaj yayınladı. Zelenskiy, mesajında “Cesaretimiz dünyayı etkiliyor, müziğimiz Avrupa’yı fethediyor!” dedi.  Bir sonraki Eurovision yarışmasına Ukrayna’nın ev sahipliği yapacağını belirten Zelenskiy, “Önümüzdeki yıl Ukrayna Eurovision’a ev sahipliği yapacak! Tarihinde üçüncü kez. Ve inanıyorum ki, son değil. Eurovision katılımcılarını ve konuklarını Ukrayna Mariupol’da bir gün ağırlamak en iyisi. Özgür, huzurlu, yeniden inşa edilmiş!” diye yazdı. Ukrayna Devlet Başkanı’nın Kırım daimi temsilcisi Tamile Tasheva, 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’ın güney kıyısındaki tatil beldesi Yalta’yı olası bir mekan olarak önerdi.

Türkiye Eurovision’a katılmıyor

Yarışma heyecanını izleyen vatandaşlar Türkiye Eurovision’da kaçıncı oldu? Türkiye Eurovision’a katılıyor mu? Sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Eurovision’a, Türkiye 2013 yılında bu yana TRT’nin aldığı karar nedeniyle katılmıyor. En son 2012 senesinde Can Bonomo ile Eurovision yarışmasına katılan Türkiye 7. Sırada yer almıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir