1. Anasayfa
  2. Yaşam

Paris Olimpiyatları’nda LGBT tartışması! Pekin ile karşılaştırdılar…

Fansa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyatları gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Katılımcı ülkelerin kafilelerinin sporseverleri selamladığı törende, LGBT vurgusu tartışmalara neden oldu. Bazı kullanıcılar Pekin Olimpiyatları’ndaki gösteriler ile Paris’i karşılaştırdı…

Paris Olimpiyatları’nda LGBT tartışması! Pekin ile karşılaştırdılar…
0

Paris Olimpiyat Oyunları açılıştan itibaren gündemdeki yerini koruyor. Açılış seremonisinde ilginç görüntüler yer aldı. Kraliyet ailesinin kesik baş temsili kadar LGBT tartışmaları da en çok konuşulanlardan oldu.

Açılışta LGBT’li bir grubun gösterisi ve İsa Mesih’in Romalı askerlerce tutuklanmasından bir gün önce (Pesah Günü öncesi) havarileriyle yediği son akşam yemeğini tablosunu temsili gösterisinde LGBT’li grubun sahne alması Hristiyanları da ikiye böldü. Bazı sosyal medya kullanıcıları sert eleştirilerde  bulundu.

Pekin ile karşılaştırdılar

Tepki gösteren bazı sosyal medya kullanıcıları Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılış gösterilerini görsellikten uzak, daha çok mesaj içeren çalışmalar olduğunu yorumladı. Paris ile Pekin’i karşılaştıranlar ‘hangisi daha görkemli’ sorusunu sordu.

LGBTİ bireylerin temsiliyetinin vurgulanışı Olimpiyat törenindeki kısa film videolarında da kendine yer buldu.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir