1. Anasayfa
  2. Bilgi

LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere Bakan Özer’den müjde! 100 milyon adet ücretsiz dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilere müjde! 100 milyon adet ücretsiz yardımcı kaynak dağıtılacak. Peki ücretsiz yardımcı kaynaklar almak için hangi şartlar gerekiyor? Ücretsiz kaynaklara nasıl ulaşılır? Ücretsiz yardımcı kaynaklarla ilgili tüm merak edilenler haberimizde.

LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere Bakan Özer’den müjde! 100 milyon adet ücretsiz dağıtılacak
0

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den 2022-2023 eğitim öğretim döneminde öğrenci ve velilere ücretsiz yardımcı kaynak müjdesi geld! Tam 100 milyon yardımcı kaynak ücretsiz dağıtılacak. Peki öğrenciler ücretsiz yardımcı kaynağı nasıl alacak? Ücretsiz yardımcı kaynakları kaçıncı sınıflar alacak? İşte tüm detaylar.

Ailelerin en önem verdiği şeylerin başında çocuklarının eğitimi gelir. Devlet okulunda eğitim gören öğrencilere katkı için Milli Eğitim Bakanlığı yardımcı kaynak uygulamasını başlattı. Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer yardımcı kaynaklarla ilgili çok önemli gelişmeyi açıkladı. Bakan Özer, “Önümüzdeki eğitim öğretim yılında 100 milyonun üzerinde yardımcı kaynağı ders kitaplarıyla birlikte öğrencilerimize göndereceğiz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı 100 milyon ücretsiz yardımcı kaynağın dağıtımı ile ilgili açıklama yaptı. Ücretsiz yardımcı kaynakları hangi öğrencilerin alacağına dair detaylar belli oldu. Açıklamaya göre Milli Eğititim Bakanlığı ders kitaplarının ücretsiz dağıtımı sonrası yeni bir adım daha atarak, hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketlerine tüm öğrencilerin doğrudan ücretsiz ulaşmasını sağladı.

Buna göre yardımcı kaynaklar her ay yayımlanacak ve ücretsiz olacak. LGS ve YKS’ye yönelik hazırlanan yardımcı kaynak setleri öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağlıyor.

Bakan Özer müjdeyi böyle duyurdu: “2022-2023 yılında bir yenilik daha yapıyoruz”

Açıklamada Milli Eğitim Bakanı Özer, yardımcı kaynakların uzun zamandır çözüm beklediğini belirterek “Şimdi bu kaynakların 2’den 12’ye kadarki sınıf düzeyleri için hazırladık. Yardımcı kaynakları hem dijital platformlarda hem de basılı olarak öğrencilere ve öğretmenlere sunduk. Şu ana kadar 36 milyonun üzerinde kaynağı basılı olarak öğrencilerimize ulaştırdık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında da 100 milyonun üzerinde yardımcı kaynağı ders kitaplarıyla birlikte öğrencilerimize göndereceğiz. 2022-2023 yılında bir yenilik daha yapıyoruz. Ücretsiz dağıttığımız ders kitaplarıyla birlikte sene başında yardımcı kaynaklarımızı da öğrencilerimize ulaştıracağız.” dedi.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir