1- Enerji verir
Kasların yüzde 75’i, kemiklerin yüzde 22’si ve kanın yüzde 83’ü su ile doludur. Susuz kaldığında vücut bölümleri, yeterince işlev göremez. Bu da enerji eksikliği , bitkinlik ve yorgunluk ile ilişkilidir. Yani su tüketmek enerjiyi arttırır.
2- Kalp sağlığını korur
Kasların sıkı ve hızlı çalışabilmesi için suya ihtiyacı vardır. Susuz kalınca kan kalınlaşır, bu durumda kalbin daha fazla çalışması gerekir. Eğer kalbiniz zayıfsa ilerleyen yıllarda ciddi kalp problemleri meydana gelebilir.
3- Kilo vermeye yardımcı olur
Vücut susuz kaldığı zaman yağ hücrelerinin yıkılması güçleşir. Bu açıdan diyet yapanlar yeterince su tüketmezlerse kilo vermeleri zor hale gelir.
4- Baş ağrısını azaltır
Baş ağrısı vücudun susuz kaldığının bir sinyali olabilir ve su içtikçe ağrı geçmeye başlar. Yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetler de vücudun susuz kaldığının göstergesidir.
5- Cildi canlandırır
Su tüketimi, temiz bir cilt oluşumunu sağlar ve kuru cilde nem sağlar. Akne belirtilerinin azaltılmasına faydalı olur. Su vücuttan toksinlerin atımına yardımcıdır, vücudu bakteri ve gereksiz materyallerden arındırır.
6- Böbrek sağlığı için faydalıdır
Su tüketimi, böbrek sağlığı için de oldukça önemlidir. Yeterli miktarda su tüketimi böbreklerdeki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Ayrıca böbrek taşı oluşma riskini azaltır.
7- Kabızlığa iyi gelir
Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını destekleyen su, düzenli bağırsak hareketlerini sürdürmeye yardımcı olarak kabızlığı önler.
Post Views: 285