1. Anasayfa
  2. Bilgi

Karıncaya karşı kesin doğal çözüm! Kimyasal kullanmaya gerek yok

Karıncalar bu doğal yöntemlerle bir anda kayboluyor, bir daha o eve asla uğramıyor! Evinizi basan karıncalardan doğal yöntemlerle kurtulmak mümkün mü? Kimyasal ilaç kullanmadan karıncalardan anında kurtulun!

Karıncaya karşı kesin doğal çözüm! Kimyasal kullanmaya gerek yok
0

İster şehir merkezinde ister kırsal alanda olsun karıncalar evlerin en küçük misafirleridir. Karıncalar zararsızdır ancak mutfağınızda ya da evinizin başka bir odasında yüzlercesi basarsa bu pek de hoş olmayan bir durum olur! Bir çoğumuz karıncalara zarar vermek ismeyiz ancak bir yandan da evimizin mutfağını, odalarını banyosunu onlarla paylaşmak da pek iyi bir fikir olmaz… Bir çok karınca ilacı anlık çözüm bulur ancak ilacın etkisi geçinde karıncalar yeniden evinizi basar. Peki karıncalardan doğal yöntemlerle nasıl kurtulunur? Evdeki karıncalar nasıl yok edilir? Karıncalardan kurtulmanın bir çok doğal yöntemi var!

Karıncaları öldürmeden onlardan kurtulun!

Karıncalardan mustarip olanlar bir yandan da karıncaları öldürmeden nasıl yoka edebilirim? Sorusunun yanıtını arar. Karıncaların sevmediği kokular yayan doğal yöntemlerle davetsiz misafirleri evinizden göndermeniz mümkün!

Bu doğal yöntemler karınca basmalarına kesin çözüm sağlıyor, hiçbir şekilde kimyasal kullanmanıza gerek kalmıyor.

İşte size doğal yötemlerle karıncalardan kurtulmanın en pratik yolları

Pudra şekeri ve karbonat hacı

Pudra şekeri ve karbonatla hazırlanan doğal bir harç karıncalardan eser bırakmıyor. Bu harcı uyguladığınızda karıncalar evinizden derhal uzaklaşıyor!

Karınca kovan pudra şekeri ve karbonat harcı nasıl hazırlanır?

İhtiyacınız olan yarım bardak pudra şeker ile yarım bardak karbonat. Bu ikiliyi toz halinde orantılı şekilde karıştırın. Evin özellikle karıncaların yoğun geldiği delik olan bölgelerine ve karıncaların yollarına dökün. Bir süre sonra karıncaların ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.

Püf noktası;

Halk arasında Talk pudrasının tek başına karıncaları kovduğuna dair bilgiler vardır. Ancak yapılan deneylerde talk pudrasının tek başına kullanıldığında karıncaları uzaklaştırdığı ancak geçici bir çözüm olduğu görülmüştür!

Beyaz sirke

Karıncaların haz etmediği bir diğer doğal ürün ise beyaz sirke. Beyaz sirkeyi suyla karıştırıp karıncaların geldiği yollara dökerseniz karıncaların hemen dağıldığını ve yuvalarına döndüğünü göreceksiniz.

Lavanta

Karıncalar bazı kokuları hiç sevmez! Bunların başında ise lavanta kokusu gelir. Lavanta da yine karıncaları evinizden uzaklaştırmak için doğal yöntemlerin başında gelir. Lavanta yağını bir miktar suyla karıştırıp karıncaların yuvalarına ve geldiği yerlere sürün. Lavanta sayesinde hem eviniz hoş kokar hem de karıncalar evinizden uzak durur.

Limon

Karıncaların sevmediği meyvelerin başında limon gelir. Evinizde karıncaların çok gezdiği yerlere birkaç dilim limon bırakın. Bir süre sonra karıncaların o bölgeyi hemen terk ettiğin göreceksiniz.

Salatalık

Karıncaların sevmediği bir diğer koku ise salatalık… Evet yanlış duymadınız karıncalar salatalık kokusunu hiç sevmezler. Bu nedenle evin çeşitli noktalarına salatalık dilimleri koymanız da yeterli olacaktır.

Tarçın ve sirke karışımı

Tarçın ve sirkeyi karıştırıp karıncaların evinizde yoğun olduğu yerlere sürmeniz de bir diğer doğal çözümlerden. Karıncalar bu ikiliden nefret eder ve yoluna çıktığında hemen o evden ayrılır.

Karıncalar  neden kokuyla kovulur?

Karıncalar koyu kahverengi veya siyah renkli olan altı bacaklı, üç vücut bölmeli sosyal bacaklılardır. Karıncaların en önemli özelliği görme yeteneğinin olmaması ancak kokuya karşı çok duyarlı olmalarıdır. Salgıladıkları kimyasallar, feromonlar, haberleşmelerinin temelini oluşturur. Feromonlar, dokunmalar ve sesler yoluyla anlaşırlar. Yerlere diğer karıncalar tarafından takip edilebilecek koku izleri bırakarak ilerlerler ve bu kokuları uzun hareketli antenleri sayesinde algılarlar. Antenleri kokunun yönü ve yoğunluğu gibi bilgileri sağlar. Hep gördüğümüz bir çizgi üstünde ilerleyen karınca topluluklarının bu hareketinin sebebi kokuyu takip ederek ilerlemeleridir.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir