1. Anasayfa
  2. Alışveriş

İşte alternatif taco önerileri… Artan yemekleri bile tacoya dönüştürün!

Son dönemde lezzet alanında Türkiye’de de gittikçe yaygınlaşan taco ile ilgili bir çok kişi araştırma yapıyor. Yaygınlaşan Taco restoranlarından tadım yapanlar “Acaba yediğim gerçek bir taco mu?” diye soruyor. Peki orijinal bir taco nasıl yapılır? En iyi taco nasıl olur? İşte kırmızı etlisinden tavuklusuna, vejetaryeninden kalan yemekleri bile değerlendirebileceğiniz ezber bozan taco önerileri...

İşte alternatif taco önerileri… Artan yemekleri bile tacoya dönüştürün!
0

Geleneksel Meksika yemeği taco dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artık menülere yaygın şekilde girmeye başladı. Bir çok çeşidi olan Taco dendiğinde birçoğumuzun aklına mısırın unundan yapılmış gevrek bir hamurun içi baharatlı kıyma, peynir ve yeşillik ile doldurulmuş sunumu geliyorsa taco’yu biraz daha ileriye götürmenin zamanı gelmiş demektir! 4 Ekim’de ulusal günü bile yapılan Taco’nun çok farklı bir de kültürel yanı var.

Toco’yu klasik tariflerinin dışında doğaçlama tariflerle de yapabilirsiniz. Bunun için çok teferruatlı tarifler yapmanıza da gerek yok. Taco’nun olmazsa olmazı olan ekmeğini yaptıktan sonra gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış. Yumuşak un veya mısır ekmeğinden, kızarmış mısır tortilla kabuğundan veya kinoa unu veya manyok unu ekmeği gibi diğer tahıl çeşitlerinden de taco yapabilirsiniz.

Taconun popülaritesi, 20. yüzyılda modern Meksika mutfağının yayılmasıyla arttı. Meksikalılar tacoları aklınıza gelen her türlü dolgu ile doldurdu. Klasik kıyma yerine balık, tavuk, vejetaryen tacolar bile yapabilirsiniz. Taconun ekmeğini yaptıktan sonra gerisi sizin hayal gücünüze kalıyor.

 

İşte size çeşit çeşit taco önerileri

Doyurucu etli taco

Taco’nun vazgeçilmez dolgu malzemelerinin başında kırmızı et gelri. Genlede en çok tercih edilen taco çeşidi kıymalı ya da parça kırmızı etli olanlarıdır. Evde kendiniz de etli bir tacoyu çok pratik şekilde yapabilirsiniz.

Carnitas tacos, doğranmış kırmızı soğan, kişniş, turp garnitür ve limonla servis edilir. Yurt dışında domuz eti ile yapılan bu tarifi isteyenler sığır etiyle de yapabilir. Carnitas tacosun eti asitli içecekle kavrulur.

Barbacoa taco

Barbacoa, İspanyolca’da “barbekü” anlamına gelir ve bir çukurda sert sığır eti – veya keçi veya kuzu – yavaş kavurma yöntemini ifade eder. Taco söz konusu olduğunda, sığır eti genellikle en popüler ettir. Ancak arka bahçede bir çukur kazmak yerine hazır barbekü soslu et de daha kolay bir tercih olacaktır.

Chicken tinga

Baharatlı chipotle ve domates sosuyla karakterize edilen bir Pueblan yemeği olan Chicken tinga, bir başka favori taco dolgusudur. Bu soslu kıyılmış tavuk, Instant Pot’ta çoğaltılması kolay başka bir taco dolgusudur – veya stressiz bir akşam yemeği için rendelenmiş et döner tavuğu kullanın .

Vejetaryen taco

Taco’nun sınırsız menü imkanında vejetaryenler için de bir birinden güzel tarifler var. Buharda pişirilmiş sebzeler ile enfes tacolar hazırlayabilirsiniz. Sote mantar, sote kabak ve doğranmış domates ile hazırlayacağınız dolguyu mutlaka deneyin! Rendelenmiş havuçlar da yine vejetaryenlerin en çok tercih ettiği taco dolgularındandır.

Kahvaltı tacoları

Domates, rendelenmiş peynir ve kişniş içeren omlet ile taconuza nefis bir kahvaltı dolgusu hazırlayabilirsiniz. Yumurtalar, ister çırpılmış ister kızarmış olsun, kahvaltı tacolarında standarttır, ancak bunun ötesinde, başka nelerin dahil olduğunu dikte etmek sizin isteğinize bağlıdır. Chorizo , patates , peynir, salsa, fasulye, taze ya da kızarmış avokado ve hatta biftek veya et bile kahvaltı taconuzu zenginleştirebilir.

Evdeki artan yemeklerle taco yapın

Son olarak eğer elinizde bir taco ekmeği varsa buzdolabınızda gözünüze çarpan ve kalan yemekler de dahil ne varsa o an lezzetli bir tacoya dönüştürebileceğinizi unutmayın! Hayal gücünüzü kullanın…

thumbnail
Önerilen Yazı
Sonbaharda tüketilecek vitamin deposu meyve ve sebzeler

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir