1. Anasayfa
  2. Bilgi

WhatsApp’tan grup sohbetlerinde yeni özellik! Hemen siz de deneyin…

WhatsApp grup sohbetleri ile ilgili çok önemli bir değişikliğe gidiyor. Grup sohbetlerinde kişi sayısının sınırı artırılıyor. Bakın artık WhatsApp gruplarında kişi sayısı kaç oldu?

WhatsApp’tan grup sohbetlerinde yeni özellik! Hemen siz de deneyin…
0

WhatsApp grup sohbetleri ile ilgili çok önemli bir değişikliğe gidiyor. Artık grup sohbetlerinde kişi sayısı…

Hayatımızın her alanında WhatsApp’tan mesajlaşıyoruz. İşte, okulda aile arasında bir çok kişi WhatsApp grupları oluşturuyor. WhatsApp grup boyutları, 2016’da grup sohbetlerinde kişi sayısını100 kişi ile sınırlandırmıştı. Ancak sonradan yapılan değişiklikle bu sayı 256 kişiye çıkarıldı. Son olarak ise  bu yılın başlarında, WhatsApp bu sayıyı dada da artırarak 512 kişiye çıkardı.

Kişi sayısı 2 katına çıkıyor

Grup sohbetlerinin yaygınlaşması ile whatsaap yeni bir çalışma başlattı. WhatsApp, grup sohbetlerinde kişi sayısını 1204 katılımcıya kadar çıkarma konusunu test ediyor. Grup konuşmasındaki sayı artışı WhatsApp beta uygulamasında denemenin kanıtını bulan WABetaInfo’daki teknoloji dedektifleri tarafından açıklandı.

WABetaInfo, “Özelliğin WhatsApp hesabınız için kullanılabilir olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, bir grup oluşturmaya veya mevcut bir gruba yeni katılımcılar eklemeye çalışın” dedi. “Bu bölümde, hesabınız için yapılandırılan limitin ne olduğunu görebilirsiniz.” diyerek uyardı.

WhatsApp’a bir özellik daha

WhatsApp’ın grup sohbetleri için üzerinde çalıştığı tek yeni özellik bu değil. WhatsApp ayrıca topluluklar adlı yeni bir şey uygulama başlatıyor. Topluluklar, temelde, içinde WhatsApp grup sohbetleri içeren büyük gruplardır. Gruplar, Facebook’a ait  uygulama içinde sohbet etmenin en popüler yollarından biridir. Ancak birden fazla Gruba sahip olmak bazen kaotik olabilir ve takip edilmesi zor olabilir. Kullanıma sunulduğunda, aynı anda birden fazla gruba mesaj göndermenize izin verecek. Örneğin, içinde çok sayıda küçük Grup bulunan bir Çalışma Topluluğunuz olabilir. Ya da belki yerel bölgenizde, okullaşma ve mahalle sorunları hakkında şikayet etme için ayrı Gruplara ayrılan bir Topluluk olabilir.

WABetaInfo, “Grup yöneticilerinin, uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde bulunan WhatsApp’taki bazı gruplar üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğu özel bir yerdir” dedi.

“Bir grup sohbeti gibidir ve grup yöneticileri Topluluktaki diğer grupları bağlayabilir.”

WABetaInfo şunları ekledi: “Toplulukla bağlantılı bu grupların tüm katılımcılarına mesaj göndererek herkese aynı anda ulaşmak mümkün olacak.” Ne yazık ki  Meta’ya ait olan WhatsApp, bu özelliğin ne zaman genel kullanıma sunulacağını doğrulamadı. WhatsApp beta sürümüne katılmak ve önce en yeni özellikleri denemek istiyorsanız aşağıdaki kılavuzumuzu takip edin.

WhatsApp beta’ya nasıl katılınır?

Akıllı telefonunuz için WhatsApp beta’yı indirmek için Android’inizde Google Play’e gitmeniz  ve WhatsApp’ı aramanız gerekir.

“Beta Test Kullanıcısı Ol” seçeneğini görene kadar sayfayı aşağı kaydırın.

“Ben Varım” düğmesine dokunun ve ardından onaylamak için “Katıl” düğmesine tıklayın.

Şimdi tek yapmanız gereken, uygulamanın beta sürümünün güncellemesini beklemek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir