1. Anasayfa
  2. Bilgi

UFO'lar gerçekten var mı? NASA UFO gizemini çözüyor!

UFO’lar gerçekten var mı? NASA halk arasında uçan daire diye de adlandırılan UFO’ların gerçekten var olup olmadığı tartışmalarını sonlandırmak üzere önemli bir adım attı. Gökyüzündeki gizemli olayları çözmek için özel bir ekip kuruldu! UFO hayal ürünü mü yoksa evrende yalnız değil miyiz? 

UFO’lar gerçekten var mı? NASA UFO gizemini çözüyor!
0

Filmlere konu olan, on binlerce fotoğrafı ve görüntüsü yayınlanan UFO olduğu iddia edilen cisimlerin sırrı artık çözülüyor. NASA, başta UFO’lar olmak üzere gökyüzünde görülen açıklanamayan olayların ve görüntülerin gizemlerini çözmek için alanında en iyi bilim insanlarından oluşan 16 kişilik özel bir ekip kurdu. Ekibin üyelerinden birisi de uzayda yaklaşık bir yıl geçirmesiyle bilinen Astronot Scott Kelly… Kelly ve ekibi UFO’larla ilgili tüm verileri tarayacak. UFO gerçeğini gün yüzüne çıkaracak çalışma dokuz ay boyunca devam edecek. Ekibin bulgularını 2023’ün ortalarında halkla paylaşması bekleniyor.

Çalışmada öncelikle 2004 yılından bu yana askeri personel tarafından görülen 144 ‘tanımlanamayan hava olayını’ gösteren videoları inceleyecek. UFO çalışması, açıklanamayan doğal fenomenlerin sınıflandırılmamış verilerini tarayacak.  Resimde, olası UFO’lar hakkında ABD kongre oturumu sırasında gösterilen bir videodan alınan bir görüntü de yere alacak.

NASA’nın UFO ekibinde bilim insanları, veri ve yapay zeka uzmanları ile havacılık güvenliği uzmanları yer alacak. Ekip, sivil devlet kurumları tarafından toplanan verilerin, ticari verilerin ve diğer kaynaklardan gelen verilerin, tanımlanamayan hava olaylarına ışık tutmak için potansiyel olarak nasıl analiz edilebileceğini belirleyecek.

DailyMail’de yer alana habere göre kaynağının Mayıs ayında ortaya çıkardığına göre uzmanlar, anormal karşılaşmaların araştırılmasına yardımcı olmak için önceki görevlerden gelen görüntüleri ve verileri de inceleyecek.

Havadaki gizemli olaylar dünya dışı kökenli mi?

NASA daha önce tanımlanamayan hava olaylarının dünya dışı kökenli olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığını veya uzaylı yaşamına dair herhangi bir belirti olmadığını doğrulamıştı, ancak sınırlı sayıda gözlem, bilimsel sonuçlar çıkarmayı zorlaştırıyor. Washington’daki NASA Genel Merkezi’nde bilimden sorumlu yardımcı yönetici Thomas Zurbuchen şunları söyledi: ‘NASA, bilimsel keşif araçlarının güçlü olduğuna ve burada da geçerli olduğuna inanıyor. “Uzaydan Dünya’nın çok çeşitli gözlemlerine erişimimiz var ve bu, bilimsel araştırmanın can damarıdır. ‘Bilinmeyenle ilgili anlayışımızı geliştirmemize yardımcı olabilecek araçlara ve ekibe sahibiz. Bilimin ne olduğunun tam tanımı budur. Yaptığımız bu.’

UFO’lar konusu, bilimkurgu hayranlarının ve teleskop sahiplerinin uzun zamandır ilgisini çekiyor, ancak son zamanlarda ABD kongresinin dikkatini çekti. UFO’lar ile ilgili halka açık kongre oturumu Mayıs ayında yapıldı ve yeni bir yasa hükümet UAP görev gücünü zorunlu kıldı. Geçen yıl, son yirmi yılda açıklanamayan 144 gözlemi belgeleyen bir ABD istihbarat raporu yayınlandı. Program, Mayıs ayındaki kongre oturumlarını takip ediyor, 2004’ten beri askeri personel tarafından görülen 144 ‘tanımlanamayan hava olayını’ gösteren videolar ortaya çıktı. Bir eğitim alanındaki bir donanma kokpitinden alınan bir klip, uçağın yanında yüzen küresel bir nesneyi gösteriyor. Olayların, kaçan balonlar veya plastik torbalar gibi insan kaynaklı ‘havadaki dağınıklık’ veya buz kristalleri, nem veya ısıdan kaynaklanan doğal olayların sonucu olabileceğini öne sürdüler.

Rapor, uzaylıların kökenini önerecek veya ekarte edecek hiçbir kanıtları olmadığını kabul etti. Bununla birlikte, gözlemlerin ‘sensör hatalarının, yanıltmanın veya gözlemcinin yanlış algılamasının sonucu olabileceğini ve ek titiz analiz gerektirebileceğini’ de belirtti. Pentagon’un üst düzey istihbarat yetkilisi Ronald Moultrie ve deniz istihbaratı müdür yardımcısı Scott Bray, panel önünde ifade verdi. Moultrie, Pentagon’un bu olayların dünya dışı yaşamla bağlantılı olma olasılığını dışlamadığını söyledi. Moultrie, “Hükümetimizin dünya dışı yaşam arayışıyla uğraşan unsurları var,” dedi. ‘Amacımız potansiyel olarak bir şeyi örtbas etmek değil, orada ne olabileceğini anlamaktır.’ Ancak Bray, yetkililerin BAE’lerin dünya dışı kökenli olduğunu gösteren hiçbir kanıtla karşılaşmadığını söyledi. ‘Veriler bizi nereye götürürse oraya gideceğiz’ dedi. Bray, “Bu nedenle, gerçeklere dayalı sonuçlar elde etmek için bu veriye dayalı sürece konsantre olmaya çalıştık” dedi.

Pentagon’un UFO araştırmaları

1947’de ABD hava sahası üzerinde bir ‘uçan daire’ raporu, konuyla ilgili federal soruşturmayı ateşleyen tanımlanamayan yabancı cisimler üzerinde kitlesel bir histeri başlattı. O yıl, Kenneth Arnold adlı arama-kurtarma pilotu, Washington Eyaleti’ndeki Rainier Dağı yakınlarında 1000 mph’yi aşan hızlarda, çapraz zincir benzeri bir çizgide kazlar gibi uçan dokuz “tabak benzeri şey” rapor etti.

Haftalar içinde, diğer 40 eyalette ‘uçan daire’ görüldüğü bildirildi.

19 Temmuz 1952’de Washington Ulusal Havaalanı’ndaki hava trafik kontrolörü Edward Nugent, radar ekranında yedi yavaş hareket eden nesne tespit etti ve patronuna şaka yaptı: ‘İşte size bir uçan daire filosu.’ Gecenin bitiminden önce, bir pilot benzer açıklanamayan nesneler gördüğünü bildirdi ve radar nesneleri iki yerel Hava Kuvvetleri üssünde – Andrews ve Bolling’de yakaladı. Radar darbeleri, Capitol ve Beyaz Saray üzerindeki kısıtlı hava sahasındaki nesneleri gösterirken, iki Hava Kuvvetleri F-94 jeti Washington’u tarayarak uçan daireler aradı. F-94’ler bölgeye girer girmez radardaki sinyaller kayboldu ve hiçbir şey bulamayıp üsse döndüler. Washington Post’a göre, onlar gider gitmez, sinyaller radarda yeniden belirdi.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir