1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Palamuttan sonra hamsi bereketi, ağlar doldu taştı hamsinin fiyatı düştü!

Balık sezonunu açılmasıyla palamutta bolluk yaşanırken vatandaşlar uygun fiyata bol bol balık yedi. Palamut balığının bol olması vatandaşlarda bu sene hamsi yiyemeyecek miyiz? Korkusu yaşandı ancak hamsi kendini gösterdi… Hamsinini fiyatı düştü! Peki hamsi balığı bu sene bol mu? Hamsi başladı mı? Hamsinin kilosu kaç lira? İşte hamsi ile ilgili tüm detaylar…

Palamuttan sonra hamsi bereketi, ağlar doldu taştı hamsinin fiyatı düştü!
0

Balık sezonunu açılmasıyla palamutta bolluk yaşanırken vatandaşlar uygun fiyata bol bol balık yedi. Palamut balığının bol olması vatandaşlarda bu sene hamsi yiyemeyecek miyiz? Korkusu yaşandı ancak hamsi kendini gösterdi… Hamsinini fiyatı düştü! Peki hamsi balığı bu sene bol mu? Hamsi başladı mı? İşte hamsi ile ilgili tüm detaylar…

Palamutta bolluk yaşanması ile bu sezon hamsi olmaz yorumları yapıldı ancak hamsi de tezgahlardaki yerini çoktan aldı. Karadeniz’de hamsi bereketi yaşandı. Hamsi de palamut gibi tezgahlarda yerini aldı. Hamisinin fiyatı düştü! Peki hamsi fiyatı ne kadar? Hamsi bu sene bol olacak mı?

Hamsinin Kasım ayının ortalarına doğru kilosu 35-50 TL’den satılmaya başladı. Hamsi az olur yorumlarını boşa çıkardı. Hamside fiyatlar düştü.

Hamsinin fiyatı düştü

Karadeniz’de ava çıkan balıkçılar bu sezon palamut balığının ardından il kez bol hami ile karılaştı. Denize açılan balıkçıların ağları bol hamsi ile doldu. Karadeniz açıklarında hamsi bolluğu yaşandı. Peki bollaşan hamsinin kilosu ne kadar oldu? Hamsinin kilosu 35 ila 50 TL’ye kadar düştü. Balıkçılar hamisinin daha da bollaşmasıyla kilosunun 20 TL’lere kadar düşeceğini belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda kilosu 100 TL’ye kadar çıkan hamsi bereketi ile daha da ucuzlayacak. Balıkçılar bu sezon bol palamut veren denizlerin şimdi de hamisi vermeye başladığını bleriterek “Bu yıl çifte bayram yapacağız. Palamutun ardından hamsi de bollaştı. Vatandaşlar ucuza balık yiyecek” dedi.

Balık fiyatları ne kadar?

Balık fiyatları zargana kg, 80 TL, hamsi 40-50 TL, iri mezgit 100-120 TL, ince mezgit 50-60 TL. Palamut ise 35-80 TL arasında satılıyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Mehmet Şef’ten efsane balık temizleme ve pişirme tarifi! Masterchef’teki bu tarifle en lezzetli balığı yapacaksınız…

Hamsi akını başladı

Balıkçılar palamutun bol çıkmasının ardından hamisinin de kendini göstermeye başladığını ve bu sezon palamuttan sonra hamisinin vatandaşın yüzünü güldüreceğini söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir