1. Anasayfa
  2. Magazin

Sanat dünyasını yasa boğan haber! Usta sanatçı hayatını kaybetti!

Zeki Müren, Bülent Ersoy, Safiye Ayla ve Hamiyet Yüceses gibi bir çok önemli sanatçıya eşlik eden Klarnet virtüözü Turgay Özüfler hayatını kaybetti. Peki Turgay Özüfler kimdir, kaç yaşında hayatını kaybetti?

Sanat dünyasını yasa boğan haber! Usta sanatçı hayatını kaybetti!
0

Turgay Özüfler’in ölüm haberini Türk sanat müziği sanatçısı ve yazar Onur Akay, klarnet virtüözü ve bestekâr Turgay Özüfler’in vefat ettiğini duyurdu. Akay, “Türk sanat müziği en değerli müzisyenlerinden birini kaybetti, klarnet öksüz kaldı. 70 yaşındaki klarnet virtüözü ve bestekâr Turgay Özüfler, maalesef bugün 22 Kasım 2022 Salı günü hayatını kaybetti. Safiye Ayla’dan Hamiyet Yüceses’e, Zeki Müren’den Bülent Ersoy’a kadar birçok assoliste eşlik etmişti. Cenazesi, yarın 23 Kasım 2022 Çarşamba günü, Karagümrük’teki Canfeda Hatun Camii’nde İkindi namazına mütakip kılınacak cenaze namazı sonrası, son yolculuğuna uğurlanacaktır. Mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullanarak, Özüflerin Diva Bülent Ersoy’la sahnede çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı.

Turgay Özüfler Kimdir?

Klarnet sanatçısı ve bestekar Turgay Özüfler 1952 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Özüfler, il kez sahneye çıktığında henüz 7 yaşındaydı. Özüfler, 12 yaşında Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde Emin Ongan’ın öğrencisi oldu. İlk albümünü 15 yaşında Zeki Duygulu ile birlikte yapan Özüfler, çok sayıda yaptığı kendi solo albümleri dışında sayısız albümde de klarneti ile yer aldı. Birçok film ve dizi müziklerine de katkıda bulunan Turgay Özüfler’in besteleri de ses sanatçıları tarafından yorumlandı. Aynı zamanda TRT’de de görev yapan Özüfler, Türk sanat müziğinin efsane isimlerine hem sahnelerde, hem albümlerde hem de TRT’de eşlik etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir