1. Anasayfa
  2. Ekonomi

EYT’lileri üzecek haber! "Son toplantıdan 50 yaş sınırı çıktı!"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) uzun yıllardır yaptığı mücadelenin sonuna gelindi. Hükümet EYT’yi çıkarmak için düğmeye bastı. Aylardır yapılan açıklamalarla müjde bekleyen EYT’liler son hükümet kanadında yapılan son toplantıdan gelen haberle yıkıldı! EYT’de erkeklerde 50 kadınlarda 48 yaş sınırı kararı verildi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in yaş sınırı getirilmemesini istediği Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin ise 50 yaş sınırı talep ettiği ve son kararın bu yönde çıktığı öğrenildi.

EYT’lileri üzecek haber! “Son toplantıdan 50 yaş sınırı çıktı!”
0

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) uzun yıllardır yaptığı mücadelenin sonuna gelindi. Hükümet EYT’yi çıkarmak için düğmeye bastı. Aylardır yapılan açıklamalarla müjde bekleyen EYT’liler son hükümet kanadında yapılan son toplantıdan gelen haberle yıkıldı! EYT’de erkeklerde 50 kadınlarda 48 yaş sınırı mı getiriliyor?

EYT’de sona yaklaşılırken her gün yeni bir açıklama geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bugün yapılan toplantıdan EYT’lileri pek de mutlu etmeyecek bilgiler geldi.  Fuat Oktay Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile EYT zirvesi yaptı.

Tüm EYT’lilerin gözü kulağı bu toplantıdaydı. Herkes  son açıklamalar sonrası EYT’de tıpkı eski yasa gibi 25 yılını dolduran ve erkeklerde 5500, kadınlarda 5000 prim gününü dolduranların yaş sınırı olmadan emekli olacağını bekliyordu. Ancak gelen haberler EYT’lilerde hayal kırıklığı yarattı.

Beştepe’deki toplantı ile ilgili bilgileri paylaşan Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem önemli bilgiler paylaştı. EYT için 8 Eylül 1999 öncesi SSK’lı olmak 25 yıl çalışma süresini doldurmak ve kadınlarda 5000 erkeklerde ise 5500 prim günü doldurmak yeterli olacağı beklentisi sürerken farklı bir formülün masada olduğu bilgisi geldi. Faruk Erdem toplantıda EYT’de erkeklerde 50 yaş kadınlarda ise 48 yaş sınırı getirileceğini açıkladı. ATV  Ana haberde Ankara Haber Müdürü Salim Salimoğlu ise canlı yayına bağlanarak benzer bilgileri verdi.

“Bu karar benim gibi 50 yaş altı EYT’lileri memnun etmez”

ATV Ankara Haber Müdürü Salim Salimoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir karar çıktı ama bu karar benim gibi 50 yaş altı EYT’lileri pek de mutlu etmeyecek. Peşin peşin söyleyeyim. Ama baştan karamsar olmamak lazım. Bu nihai bir karar değil. Bu bir prensip kararı. EYT’li kadınlar 48 yaşına gelmeden, EYT’li erkekler ise 50 yaşına gelmeden emekli edilmesin. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bütçeye dikkat çekiyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise 8 Eylül 1998’den önce yasa neyse onun olması gerektiğini savunuyordu. Bu günkü toplantıda son karar olarak kadınlara 48 erkeklere ise 50 yaş kararı getirilecek.

Son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

Son kabine toplantısı 12 Aralık’ta yapılacak. Bu toplantı sonrası Cumlurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açıklama ile netlik kazanacak. Son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

thumbnail
Önerilen Yazı
EYT’de kıdem tazminatına yüzde 50 zam geliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir