1. Anasayfa
  2. Ekonomi

AK Partili isim açıkladı: Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarıyla ilgili müjdeleri sıraladı!

Asgari ücret, EYT, emekli maaşları, sözleşmeli personele müjde… AK Parti’li isim tarih ve rakam verdi!

AK Partili isim açıkladı: Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarıyla ilgili müjdeleri sıraladı!
0

Türkiye’nin gözü TBMM’deki bütçe görüşmelerinde. Asgari ücret, EYT, emekli ve memur maaşları, sözleşmeli personelle ilgili müjdeli haber geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu milyonları ilgilendiren konularda açıklama yapıp tarihi verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’dan asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 3600 ek gösterge ve EYT ile ilgili çalışmaların Ocak ayında tamamlanacağını ifade eden Akbaşoğlu, 15 Ocak itibarıyla yürürlüğe girmiş olacağını da duyurdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Çankırı’da yaptığı açıklamada asgari ücre, EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Akbaşoğlu, “En geç 1 ay sonra sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve EYT’li kardeşlerimizin durumunun çözümüne ilişkin yasal çalışmayı hayata geçireceğiz” dedi.

Asgari ücretle ilgili vatandaşın alım gücünü yükseltecek bir rakam olacağını belirten Akbaşoğlu, “Hep beraber ekonomik noktadaki sıkıntıların da giderilmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bir asgari ücret görüşmeleri sürecindeyiz. Aralık aynın ortasına doğru, en fazla iki ay içerisinde bu işler neticelenmiş, asgari ücretle ilgili vatandaşımızın alım gücünü yukarı doğru çekecek ücreti Çalışma Bakanlığımız nezdinde ortaya koyacağız. Hem işçimizi destekleyeceğiz hem işverenimizi destekleyeceğiz. Hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde memur ve emeklilerimizle ilgili Ocak ayının başında iyi dokunuşlarda bulunacağız. İşçi, memur ya da emekli kardeşlerimizin taksitlerini ödeyebilmesi için elimizden geleni imkanlar ölçüsünde, en iyisini ortaya koyması sureti içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Bütün emekli vatandaşlarımızın, bütün insanımızın durumunu daha da iyileştirmek için Ocak başında dokunuşları yapacağız” dedi.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir