1. Anasayfa
  2. Bilgi

Meteoroloji’den 28 ile acil uyarı! Turuncu alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 il için fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu. “Turuncu" ve "Sarı" kod uyarısı veren Meteoroloji çatı uçmaları ağaç devrilmeleri konusunda vatandaşın önlem alması gerektiğini açıkladı. İGDAŞ ise doğalgaz cihazları ve sobalarda geri tepme durumunda karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirip "Kombilerinizi kapatın" uyarısında bulundu. 

Meteoroloji’den 28 ile acil uyarı! Turuncu alarm verildi
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 il için fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu. “Turuncu” ve “Sarı” kod uyarısı veren Meteoroloji çatı uçmaları ağaç devrilmeleri konusunda vatandaşın önlem alması gerektiğini açıkladı. İGDAŞ ise doğalgaz cihazları ve sobalarda geri tepme durumunda karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirip “Kombilerinizi kapatın” uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son dakika uyarısı geldi. Yapılan turuncu ve sarı kodlu uyarıya göre İstanbul, İzmir ve Antalya’nın da aralarında olduğu 28 kentte bugün kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor.

Hava tahmin raporlarına göre yapılan son değerlendirmelerde Türkiye’nin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.  Yağışların Kıyı Ege ve Batı Akdeniz ile Edirne, Çanakkale, Manisa ve Denizli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.  Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinde rüzgarın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa), Ege’de yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

İGDAŞ’dan uyardı kombileri kapatın

Yağmur ve fırtınanın etkili olduğu İstanbul’da İGDAŞ’da duyuru yaparak vatandaşları uyardı. İGDAŞ vatandaşların cep telefonlarına yolladığı mesajda fırtınalı havalarda doğalgaz cihazları ve soba kullananların geri tepmelere karşı dikkatli olması fırtınanın şiddetli olduğu saatlerde kombilerin kapatılması gerektiğini belirti.

thumbnail
Önerilen Yazı
Doğalgaz faturasını düşürmek için ne yapmalıyız, doğalgaz nasıl daha az yakar?

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir