1. Anasayfa
  2. Ekonomi

İBB’den binlerce kişiye iş imkanı! İnternetten üye olan iş buluyor…  

İş arayanlara müjde! İBB, iş arayanlarla işvereni buluşturuyor! Binlerce kişi İBB’nin platformunda iş sahibi oluyor… Peki İBB iş başvurusu nasıl yapılır, İBB kariyer başvuru numarası nasıl alınır? İşte İBB aracılığı ile iş bulmanın yolları…  

İBB’den binlerce kişiye iş imkanı! İnternetten üye olan iş buluyor…  
0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde kurulan “Bölgesel İstihdam Ofisleri Portalı” İstanbullu iş arayan ile işverenleri buluşturuyor. İstanbul’da ikamet eden ve iş arayanlar İstanbul’da faaliyet gösteren yüzlerce sektördeki iş yerlerinde iş imkanı buluyor.

İBB iş başvurusu nasıl yapılır?

İBB 2020 yılında, iş arayanlarla işverenleri buluşturmak için açtığı Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO), 15 merkezi ve 2 gezici ofisle iş arayanlar ile çalışan arayan işverenleri buluşturuyor. İş arayanların istediği işi bulması,  işverenlerin ise adaylar arasından çalışan seçmesi ile oluşan platformda kayıtlı 12 bine yakın iş veren ve iş ilanı bulunuyor. İş ilanlarına bugüne kadar 542 bin 560 iş arayan başvuruda bulundu. İBB’nin Bölgesel İstihdam Ofisleri” aracılığı ile 75 bin kişiye iş bulundu. Vatandaşlar İBB iş başvurusu nasıl yapılır, İBB kariyer başvuru numarası nasıl alınır? gibi soruların yanıtını arıyor. İşte İBB’den iş bulmanın adım adım yolları:

Peki İBB’nin Bölgesel İstihdam Ofisi’nden nasıl iş bulunur? İBB iş ilanı nasıl başvurulur? Arnavutköy ve Sarıyer ofisleri ile birlikte istihdam ofisi sayısı 15’e ulaşan Bölgesel İstihdam Ofisleri’nde  her hafta İstanbul meydanlarını gezen 2 mobil ofisle birlikte iş arayanlarla buluşuyor. Küçükçekmece, Büyükçekmece, Şişli, Bayrampaşa, Sultangazi, Bağcılar, Bahçelievler, Silivri, Arnavutköy, Sarıyer, Ümraniye, Üsküdar, Tuzla, Kartal ve Sancaktepe’de yer alan ofislerde yüz yüze, 444 8 333’ü arayarak telefonla ulaşanlarla da uzaktan görüşmeler yapılıyor. Ayrıca bio.ibb.istanbul  portalı üzerinden online olarak da hizmet veriliyor.

İBB’den iş bulabilmek için nasıl başvuru yapabilirim?

İBB’ye İş ilanı için https://bio.ibb.istanbul/ linkinden giriş yapın. İlgili bölümden ücretsiz üye olun. Ardından iş danışmanız ile online görüşme yapın. Özgeçmişinizi ilgili bölümleri doldurup oluşturun. İlanlara başvurduktan sonra personel arayanlar size uygun iş olduğunda gelen mesajla iş sahibi olun.

Vatandaşlar Kariyer İBB iş ilanına başvurusunda herhangi bir başvuru numarası veriliyor mu? Sorusunu yanıtını arıyor. Kariyer İBB iş ilanlarına başvuru yaptığınızda herhangi bir başvuru numarası verilmiyor. Başvurunuzun alındığına dair kayıtlı e-posta adresinize mail gönderiliyor.

Eğitim de veriliyor

İBB’nin yapısını günün gerekliliklerine göre yenilediği Enstitü İstanbul İSMEK, BİO’larla işbirliği yaparak nitelikte işgücünün yetiştirilmesi ve istihdama katkı sunuyor. Kurs ve eğitimlerle ihtiyaca dönük bilgi, beceri ve yetkinlikte işgücü yetişmesine olanak sağlanıyor. BİO’lar sanayi ve hizmet sektörlerini temsil eden birçok meslek örgütü ve STK (dernek, birlik, federasyon, işveren sendikası, meslek odası, vakıf)  ile temasa geçerek sektörün nitelikli işgücü ihtiyacını belirleme, işgücü temini ve kişilere meslek kazandırarak istihdam sağlama konusunda işbirlikleri yapıyor.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir