1. Anasayfa
  2. Bilgi

Meteoroloji’den son dakika uyarısı! Sel ve fırtına kabusu devam edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son dakika şiddetli fırtına ve sağanak yağış uyarısı geldi. Türkiye genelinde geçtiğimiz hafta sonundan bu yana devam eden sağanak yağış ve fırtına şiddetini artırarak devam ediyor. Meteoroloji’den yapılan açıklamada ülkenin Batı kesimlerinde kuvvetli yağış beklenirken Batı Karadeniz’deki iller için fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji’den son dakika uyarısı! Sel ve fırtına kabusu devam edecek!
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre gece saatlerinden başlayarak sabah saatlerinde şiddetini artıracak sağanak yağış ülkenin Batı kesimlerini etkisi altına alacak. İzmir, Aydın, Manisa’da,  13.12.2022 Salı günü Balıkesir, Bursa ile zamanla Bilecik, Kütahya, Uşak, Muğla, Denizli’nin güney ve batısı, Eskişehir ve Ankara’nın kuzey ve batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), İzmir, Aydın’ın kıyı kesimleri, Manisa ve Muğla çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, Güney Ege kıyı kesimlerinde küçük çaplı dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sağanak yağışın başlama saati 13.12.2022 00.00 bitiş saati ise 14.12.2022 04.00 olarak açıklandı.

Batı Karadreniz’e fırtına uyarısı

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın, bugün (Salı) ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor.

İşte Meteorolojik yağış şiddeti sınıflandırması

Hafif Yağış

1-5 kg/m²

 

Orta Kuvvette Yağış

6-20 kg/m²

Kuvvetli Yağış

21-50 kg/m²

 

Çok Kuvvetli Yağış

51-75 kg/m²

 

Şiddetli Yağış

76-100 kg/m²

 

Aşırı yağış

100 kg/m² üzeri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir