1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Instagram’da çalınan hesaplar için yeni uygulama! Artık geri almak çok kolay...

Son günlerde Instagram hesabı çalınan mağdurların sayısı bir hayli arttı. Instagram çalınan hesapları sahiplerinin kolayca geri alması için harekete geçti. Peki çalışan Instagram hesabı nasıl geri alınır? İşte çalınan hesapları geri almak için Instagram’ın hazırladığı özel portal…

Instagram’da çalınan hesaplar için yeni uygulama! Artık geri almak çok kolay…
0

Son zamanlarda birçoğumuz etrafımızdan “Instagram hesabın çalındı” şeklide yakınmalar duymuşuzdur. Dolandırıcılar başta olmak üzere birçok kötü niyetli kişi Instagram hesaplarını bazen bir mesajla bazen bir virüs içeren yazılımla ele geçirebiliyor. Instagram hesabı çalınanlar çabalamalarına rağmen hesaplarını çoğu zaman geri alamıyor. Hal böyle olunca da eski hesaptan vazgeçip yeni hesap açıyor.

Instagram yönetimi hesapların çalınması ile ilgili harekete geçti. Artık çalınan Instagram hesabını almak çok daha kolay. Peki çalınan Instagram hesabı nasıl alınır?

Instagram, kullanıcıların hesaplarını güvende tutmalarına yardımcı olmak için yeni bir dizi özellik sunuyor. Instagram’ın web sitesindeki Instagram.com/hacked destek sayfası, hesapları çalınan kullanıcıların sorunu bildirmesine ve hesaplarını geri almaları için çeşitli basit anlatımlı adımlar atmasına yardımcı oluyor. Kullanıcılar bu sayfada, hesaplarını kaybetmeye neden olacak şifreleri unutmaktan, saldırıya uğramaya, iki faktörlü kimlik doğrulamaya erişimi kaybetmek veya hesaplarını devre dışı bırakmak gibi hesap güvenliği ile ilgili sorunu belirtmek için bir seçenekler listesinden seçim yapabilecekler. Burada, kullanıcılara hesaplarını kurtarmalarına yardımcı olacak bir dizi adımda rehberlik verilecek. Bir kullanıcı, bilgileriyle ilişkilendirilmiş birden fazla hesabı varsa, hangi hesapla ilgili yardıma ihtiyacı olduğunu seçebilecek.

Arkadaşların kimliklerini doğrulayarak hesabı kurtarabilirsiniz

Instagram, yeni sayfaya ek olarak, kullanıcıların birden fazla yöntem kullanarak hesaplarına yeniden erişmelerini sağlayan bir özelliğe erişimi de genişletiyor. Instagram kullanıcıları, bu süreçte yardımcı olmak için şu andan itibaren arkadaşlarından kimliklerini doğrulamalarını isteyebilir. Instagram, platformunda bilgisayar korsanlığını gerçekleşmeden önce önlemenin yeni yollarını da test ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir