1. Anasayfa
  2. Magazin

Pakize Suda hayatını kaybetti

Ona kimi zaman sıkıcı gündem haberleri arasında nefes aldıran köşe yazısında, kimi zamansa yer aldığı dizilerde canlandırdığı tatlı kaçık karakterlerde güldük. 17 yaşındayken Ege Güzeli seçilen, şarkıcılık, köşe yazarlığı, oyunculuk alanında pek çok başarıya imza atan Pakize Suda 70 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir demans teşhisi ile tedavi gören Suda’nın ölüm nedeni beynine pıhtı atması sonucu olduğu açıklandı.

Pakize Suda hayatını kaybetti
0

Renkli karakteri ile tanıdığımız oyuncu ve yazar Pakize Suda, bir süredir demans tedavisi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesi’nde beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayata veda etti. Suda’nın ölüm haberini mahkeme kararı ile kendisine vasi olarak atanan yeğeni Dilara Elagözlü, “Bir süredir rahatsız olan ve tedavi görmekte olan sevgili teyzemiz Pakize Suda beynine pıhtı atması sonucu bu sabah yaşamını kaybetmiştir. Çok üzgünüz. Sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.” mesajıyla duyurdu.

 

Pakize Suda kimdir?

 

Girit kökenli Pakize Suda, 23 Nisan 1952 yılında İzmir’de doğdu. İzmir Kız Lisesi’ni bitirdikten sonra  1969 yılında katıldığı bir yarışmada ‘Ege Güzeli’ seçildiğinde henüz 17 yaşındaydı. Bu tarihrten sonra önce şarkıcılık, ardından bazı filmlerde yan rollerde oynadı. 1978 Dünya Kupası döneminde ise ‘Biz Kadınlar’ isimli şarkısı ile popüler oldu. Pek .ok film ve dizide rol alan Suda, 1998 yılından itibaren önce Hürriyet, sonrasında Habertürk gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

 

 Hem yazar, hem oyuncuydu

 

‘Kendime Mektubumdur’, ‘Ağız Tadıyla Sevişemedik’, ‘Yenmiş Yutulmuş Sözler’ ve son olarak 2013 yılında yayınladığı ‘Renkli Kalem’ isimli kitapları bulunan Pakize Suda, pek çok televizyon programında da eğlenceli sunumuyla ekranlarımıza geldi. Çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı ‘Lezzete Yolculuk’, magazin gündemini yorumladığı ‘Her Şeyi Konuşalım’ın yanı sıra, ‘Tükiye Konuşuyor’, ‘Miş Muş’ , ‘Lütfen Bu Konuya Girmeyelim’ , ‘Dobra Dobra’ , ‘Konuşa Konuşa’ , ‘Pakize Suda İle Gece Yarısı’ , ‘Pakizeli Günler’ ve ‘Söylemezsem Olmaz’ isimli programları sundu. 1978 yılında “Ver Aşkını & Aşk Budur İşte” ile “Nerden Bilsin Alem Beni & Biz Kadınlar” isimli iki adet 45’lik çıkaran Pakize Suda’nın rol aldığı film ve diziler ise şöyle:

 

Filmler:

Feride (1971)

Tarkan: Altın Madalyon(1972)

Ayrılık Acısı (1985)

Çılgın Dersane (2007)

Diziler:

Erguvan Yılları(1998)

Pembe Patikler (2002)

Hayat Bilgisi (2003)

Davetsiz Misafir (2005)

Sevda Çiçeği (2006)

 

Yeğeni vasi olarak atanmıştı

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda düzenlenen rapor üzerine geçtiğimiz aylarda Pakize Suda’ya vasi olarak atanan yeğeni Dilara Elagözlü, Suda’nın rahatsızlığı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Teyzemin bu rahatsızlığı 6-7 seneye dayanıyor. Unutmalarla, eşyalarını kaybetmelerle başladı. Birlikte çalıştığı insanlar da bunu fark etti. Kendisi bu rahatsızlığını uzun süre kabul etmedi. Kendinde olduğu süre içinde, ‘Siz kendinize bakın’ dedi. Anneannemin ve teyzemin arka arkaya rahmetli olmasıyla, yaşadığı duygusal şeyler de bu hastalığı tetikledi. Tiroid haplarını belli bir süre kullanmadı. Bana bir konuşmamızda ‘Her şeyi unutarak ölmek istiyorum’ dedi.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir