1. Anasayfa
  2. Yaşam

Narkotik Daire Başkanı: “Metanfetamini başımıza 'Breaking Bad' bela etti!

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Dr. İbrahim Seydioğulları’ndan ilginç bir açıklama geldi. Seydioğulları Metanfetamin'in dünyaya Netflix'te izlenme rekorları kıran dizinin etkisi olduğunu belirterek “Metanfetamin 'Breaking Bad' dizisi yüzünden dünyaya bela oldu" dedi.

Narkotik Daire Başkanı: “Metanfetamini başımıza ‘Breaking Bad’ bela etti!
0

Son günlerde en çok adı duyulan gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu maddelerin başında metanfetamin geliyor. EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Dr. İbrahim Seydioğulları, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel’in konuğuydu. Seydioğulları metanfetamin ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de uyuşturucuya başlama yaşı kaç?

Seydioğulları “Türkiye’de uyuşturucuya  başlama yaşı ile ilgili şunları söyledi: “TUBİM tarafından yapılan bir anket çalışması var 2011’de burada ortalama ilk kullanım yaşı 21, 2018’de yapıldı ve burada 19.5 gördük ve 2021 yılında ortalama 20.22 görmüşüz. Aileler çocuklarının uyuşturucu kullandığını 15 ay sonra fark ediyor, işin sıkıntısı yüzde 40’ı bunu biliyor. İlk öğrenenler yüksek yüzdeyle anneler, anne eğitim projemizin temelinde de bu veriler yatıyor.”

Narkotik soruşturmada en az 6 ay takip gerekir

“Uyuşturucu mücadelesi komplike bir durum ‘Sokak satıcılarını toplayalım, yöneticilerini es geçelim’ diyemezsiniz. Narkotik suç soruşturması bildiğiniz tüm suçlardan daha zordur, her örgütlü suçlara dönük soruşturmamız en az 6 ay sürer.”

 Metanfetamin ‘Breaking Bad’ yüzünden bela oldu!

“Diziler uyuşturucuya özendiriyor. Dijital platformlarda uyuşturucuya özendirme var. Metanfetamin ‘Breaking Bad’ dizisi yüzünden dünyaya bela oldu. Şu anda en büyük tehdidin sadece Türkiye için değil dünya için en büyük tehdit Metanfetamin ve bu son 4-5 yılda dünyada yaygınlaşmaya başladı. Metanfetamin özellikle buna ilişkin çok izlenen dizilerden kaynaklı olarak dünyaya bela olduğunu düşünenlerdenim hatta Ankara’da duvarda grafiti gördüm, sildirdik. İster istemez merak uyandırıyor. Birçok eğitim projesi yürütüyoruz, bu projeler 2017’den beri yürütülüyor ve 2018’de ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesini tematik yapmaya başladık. Bu temalarda anneler, yetişkinler, öğretmenler, gençlerimiz, göçmenler var.”

‘Breaking Bad’ in konusu

Netflix’in izlenme rekorları kıran Emmy ve Saturn ödüllü dizisi Breaking Bad’in konusu merak ediliyor. İşte başrollerini deneyimli aktör Bryan Cranston veAaron Paul’un paylaştığı Breaking Bad’in konusu

Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Bir yanda kimya alanında önemli işlere imza atmış bir öğretmen, diğer yanda bu tehlikeli piyasayı çok iyi tanıyan, ‘eski öğrenci’. Yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin, onları uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına da bulaştıracak…

Kaynak: tv100

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir