1. Anasayfa
  2. Ekonomi

FTX’in kurucusu Sam Bankman ABD’ye iade edildi

İflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman Bahamalar'dan ABD'ye iade edildi. Peki Bankman ve FTX mağdurları için yargılama süreci nasıl işleyecek?

FTX’in kurucusu Sam Bankman ABD’ye iade edildi
0

FTX borsasını kuran kripto para kralının, dolandırıcılık suçlamalarıyla yüzleşmek için New York’a gönderilmekle mücadele edeceği düşünülüyordu. Ancak Çarşamba günü bir Nassau mahkemesine çıktı ve burada bir yargıca “bu tür resmi iade işlemleri hakkından” feragat ettiğini söyledi.

Sam Bankman-Fried, kripto para borsası FTX’in çöküşüyle ​​ilgili suçlamalarla karşı karşıya olduğu için Bahamalar’dan ABD’ye iade edildi. Sky News’te yer alan habere göre Bahamalar’daki yetkililer, FTX kurucusunun iadeye itiraz etme hakkından feragat ettiğini ve Bankman-Fried’in siyah bir SUV ile Nasssau’daki bir sulh mahkemesinden ayrıldığına tanık olunduğunu söyledi. CEO’yu taşıyan uçak Bahamalar’dan Nassau havaalanının yanındaki özel bir hava alanından ayrıldı. Bankman-Fried , New York’taki Westchester County Havalimanı’na inecek ve muhtemelen Perşembe günü bugün ABD yargıcının huzuruna çıkacak.

Suçlamaları kabul etmediler

Bankman-Fried tarafından başlatılan bir ticaret şirketi olan Alameda Research’ün eski CEO’su Carolyn Ellison ve FTX’in kurucu ortaklarından Gary Wang, “FTX’in çöküşüne neden olan dolandırıcılık suçlamasındaki rolleriyle ilgili” suçlamalarını kabul ettiler, ABD Savcısı dedi Damian Williams. 20 Aralık tarihli beyannameye göre, Bankman-Fried daha önce kısmen “ilgili müşterileri bir bütün haline getirme arzusu” nedeniyle iadeyi kabul etmeye karar vermişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir