1. Anasayfa
  2. Ekonomi

EYT sonrası gözler emekli zam oralarında! İşte 2023 emekli zam oranları...

EYT müjdesi sonrası emeklilerin gözü 2023 zam oranlarına çevrildi. Emekliler artan enflasyon oraları ve asgari ücret zammı sonrası maaşlarına ne kadar zam geleceğini araştırıyor. Peki emekli maaş zamları ne zaman belli olacak, emekli zam oranı kaç? SSK ve Bağkur emekli maaş zam oranı belli oldu mu? İşte 2023 emekli maaş zammı oranları...

EYT sonrası gözler emekli zam oralarında! İşte 2023 emekli zam oranları…
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) yıllardır beklediği müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı toplantı sonrası EYT’de beklenen açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesiyle ilgili detayları paylaşarak, “2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşıyor. Yaş sınırı uygulanmayacaktır.  Mali çalışmaları da yaptık. Hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş hazırlıyoruz” dedi.

EYT müjdesinin ardından tüm emekliler emekli maaşlarına zam oranı ne kadar olacak, emekli maaşları 2023 zammı ne kadar? Sorusunun yanıtını aramaya başladı. Emekli maaş zammı için gözler, ocak ayında TÜİK tarafından açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Aralık ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından 6 aylık enflasyon farkı ile 2023 emekli maaş zamları da netlik kazanacak. Gerçekleşen son Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ve memur zamlarına da değindi.

Peki, SSK ve Bağ-Kur emekli 2023 maaş zammı ne kadar, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak işte detaylar…

Asgari ücret, sözleşmeli personel ve EYT deken gözler şimdi de emekli maaşı zamları konusundaki son dakika gelişmeleri ve açıklamaları emekliler tarafından yakından takip ediliyor. Hükümet kanadından emekli zammı konusunda açıklamalar art arda gelmeye devam ediyor. Son olarak Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ocak 2023 emekli ve memur zammına da değindi. Peki, “Ocak 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak, emekli maaşı zammı ne zaman açıklanacak?” İşte emeli maaş zam oranları..

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’nda emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan: “İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da bu anlayışla yapacağız. Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır. Amacımız bir sonraki yıl 2024’de ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır.”

Emekli 2023 maaş zam oranları

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli aylıklarının asgari ücretin bir hayli altında kaldığını belirterek, emekli aylıklarına asgari ücretteki artış oranında zam istedi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin net 8 bin 506 lira olarak tespit edildiğini duyurdu. Asgari ücrete ocak ayına göre yüzde 100, Temmuz ayına göre ise yüzde 54,5 artış yapıldığına dikkati çeken Ergün şunları söyledi:

“Memnuniyetle karşıladığımız bu artışın çalışanlara hayırlı olmasını diliyoruz. Hükümetten bu oranlardaki bir artışı emekli aylıkları için de yapmasını istiyoruz. Emeklilerin buna çok ihtiyacı var. Çünkü bugün en düşük emekli aylığının asgari ücret karşısında küçüldüğü bir tablo ile karşı karşıyayız. 2002’de net asgari ücret 184 lirayken, en düşük emekli aylığı 252 liraydı. Yani en düşük emekli aylığı bile asgari ücretin üzerindeydi. Bu yıllar içerisinde en düşük emekli aylığı ile asgari ücretin eşit olduğun bir tabloya dönüştü. 2016’da en düşük emekli aylığının 1242 lira, asgari ücretin ise 1300 lira olmasıyla tablo asgari ücret lehine değişti. Sonraki yıllarda da asgari ücret en düşük emekli aylığının sürekli üzerinde oldu.”

İlginizi Çekebilir
sigarazam

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir