1. Anasayfa
  2. Ekonomi

SGK’dan EYT’lilere son dakika duyurusu: Kuyruğa girmeye gerek yok! 

SGK, EYT'lilelere son dakika duyurusu yaptı:Emeklilik, EYT, doğum borçlanması, askerlik borçlanması gibi işlemler e-Devlet üzerinden kuyruğa girilmeden yapılabiliyor. Peki e-Devlet üzerinden emeklilik işlemi ve başvurusu nasıl yapılır? E-Devlet’ten doğum borçlanması, askerlik borçlanması nasıl yapılır? E-Devlet’ten EYT başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

SGK’dan EYT’lilere son dakika duyurusu: Kuyruğa girmeye gerek yok! 
0

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Erdoğan yaş sınırı olmaksızın 8 Eylül 1999 öncesi sigorta başlangıcı olan tüm çalışanların prim günü ve çalışma yılını tamamlaması halinde emekli olacağını açıkladı.

SGK önlerinde uzun kuyruklar

EYT müjdesinin ardından doğum borçlanması, pirim gün sayısı ve emeklilik işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) akın etti. SGK vatandaşlara son dakika duyurusu yaptı. Emeklilik, EYT, doğum borçlanması, askerlik borçlanması gibi işlemler e-Devlet üzerinden yapılıyor. Peki e-Devlet üzerinden emeklilik işlemi ve başvurusu nasıl yapılır? E-Devlet’ten doğum borçlanması, askerlik borçlanması nasıl yapılır? E-Devlet’ten EYT başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT düzenlemesinin ayrıntılarını açıklaması ardından emeklilik başvurusu için EYT’liler hemen SGK müdürlüklerine koştu.  EYT’ye ilişkin yasal düzenlemenin bu hafta Meclis’e sunulması ardından EYT kapsamında emeklilik başvuruları alınacak. Kapsama giren vatandaşlar, “Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi” ile emeklilik başvurularını gerçekleştirebilecek. Peki, EYT’den emeklilik hakkı kazananlar başvuruyu nasıl yapacak? e- Devlet emeklilik başvurusu ekranı!

e-Devlet üzerinden emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklayın.

-Ardından sayfada çıkan yeni başvuru sekmesine tıklayın.

-Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığını” seçin.

-SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayın.

-Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazın.

-Diğer iletişim bilgilerini de doldurun.

-‘Aylık alıyor mu?’ sorusunu da “evet” veya “hayır” olarak yanıtlayın.

-Son aşamada ‘ileri’ butonu ardından ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

SGK’dan emeklilik başvurusu videosu paylaşımı

Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi yasalaşınca oluşabilecek yoğun emeklilik başvuru işlemlerini hızlı ve hatasız tamamlamak için önlemler aldı. Kurum, bilgi işlem alt yapısını güçlendirdi, emeklilik işlemlerinin yürütüleceği merkezlerini çoğalttı. Merkezlerde ilave personel görevlendirdi. SGK sosyal medya hesaplarından EYT ve şuan emeklilik hakkı kazananların e-Devlet üzerinden nasıl başvuru yapacağına dair tanıtıcı videolar yayınladı.

İşte SGK’nın yayınladığı tanıtıcı video!

 

SGK’dan EYT açıklaması!

SGK EYT’de yanlış anlaşılma ile ilgili de bir açıklama yaptı. EYT’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulduğunu ancak henüz TBMM’den geçmediği için yürürlüğe girmediği hatırlatılan açıklamada “EYT kapsamındaki vatandaşlarımız gerek kurumumuza gerek e-devlet üzerinden yoğun başvuruda bulunmuştur. Ancak uygulama henüz yürürlüğe girmemiştir” denildi. İşte o açıklama:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir