1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Enflasyon rakamları açıklandı! Memur ve emekli zamları için merakla bekleniyordu...

Son dakika! Memur ve emekli maaşlarının belirlenmesi için merakla beklenen enflasyon rakamları açıklandı. 

Enflasyon rakamları açıklandı! Memur ve emekli zamları için merakla bekleniyordu…
0

Son dakika haberine göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılı Aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksi rakamlarını açıkladı. Enflasyon Aralık’ta aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,27 oldu. Memur ve memur emeklileri yüzde 16,47 oranında zam alacak. Ancak memur ve memur emeklisi maaşında asıl rakamı sosyal refah payının eklenmesi belirleyecek. Peki sosyal refah payı ne kadar olacak? Emekli ve memur maaşları ne kadara oldu? İşte detaylar…

Memur ve emekli maaş zam oranlarını belirleyecek Aralık ayı enflasyonuyla 2022’nin temmuz-aralık dönemine ait enflasyon oranı da netleşecek. 6 aylık enflasyon verisi, milyonlarca kişinin gelirini doğrudan ve dolaylı olarak etkileyecek. Temmuz ile kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemdeki enflasyon farkına ve toplu sözleşmeden kaynaklı rakama göre memur ve emeklilerinin zam oranı şu an yüzde 15,11. Aralık enflasyonunun da toplanması sonucu oluşan orana refah payının eklenip eklenmeyeceği merak konusu.

Asgari ücrete yapılan yüzde 54 zammın ardından memur, emekli ve sözleşmeliler yeni maaşı merakla bekliyordu. TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı ve zam oranı netleşti. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacak. Vatandaşların merak ettiği en düşük memur maaşı ne kadar olacak? En düşük memur emeklisi aylığı ne kadar olacak? soruları da yanıt buldu..

Emekli ve memur maaş zammı için rakamlar netleşti. TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon verileri ile emekli ve memur maaş zammı belli oldu.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlar şu şekilde:

TÜİK verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aralıkta yüzde 1,18 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 64,27 oldu. Ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklı zam alacak olan kamu çalışanları, TÜFE maaş zammını geçmesi durumunda enflasyon farkını almaya hak kazanacak.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de aylıklarını geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak..

Milyonlarca çalışan memur ve emekli memuru ilgilendiren Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri yüzde 16,47 oranında zam alacak. Sosyal refah payının da eklenmesiyle birlikte memur ve emeklinin net zammı belli olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir