1. Anasayfa
  2. Teknoloji

iPhone’un o açığı sayesinde yazı karakterlerini değiştirmek artık mümkün!

iOS kullanıcıları bu ilginç açık sayesinde artık yazı karakterlerini değiştirebilecek. iOS 16’da bulunan bir açıkla aynı yazı karakterinden sıkılan kullanıcılar iPhone sistem fontlarını değiştirebilecek.  

iPhone’un o açığı sayesinde yazı karakterlerini değiştirmek artık mümkün!
0

Apple’ın iOS ve iPadOS cihazlarında kullandığı standart yazı tipi SF Pro. Apple’ın olabilecek en düzgün yazı tasarımı olarak belirlediği klasik fonttan sıkılmış olan kullanıcılar için ilginç bir yol ortaya çıktı. Apple, sistem fontunu ayarlar bölümünden değiştirmemize izin vermiyor. Ancak illa da fontu değiştirmek isteyen kullanıcılar iOS 16’da bunu mümkün kılan bir açık var.

Geliştirici Zhuowei Zhang, GitHub’da kullanıcıların iOS’ta yazı tiplerinin üzerine yazmasına olanak tanıyan bir uygulama yayınladı. Üstelik bu numarayı yapmak için iPhone’a jailbreak yapmak gerekmiyor. Bunun yerine uygulama, Apple’ın iOS 16.2’de yamaladığı bir çekirdek yürütme hatasından (CVE-2022-46689) yola çıkıyor.  iPhone’unuzu 13 Aralık’ta kullanıma sunulan iOS 16.2’ye güncellediyseniz, bu uygulamayı kullanmanız mümkün değil. Eğer altı bir sürümü kullanıyorsanız, uygulamayı deneyebilirsiniz. Yeni uygulama, Segoe UI, Fira Sans, Comic Sans MS ve Choco Cooky fontlarını sistem fontu olarak seçmenize imkan veriyor.

İçe aktarma yoluyla da beğenmediğiniz yazı fontlarını değiştirebilirsiniz. iOS için taşınan özel yazı tiplerini de içe aktarabilirsiniz. Zhang’ın GitHub sayfasında yazı fontları ile ilgili daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir