1. Anasayfa
  2. Bilgi

Prof. Dr. Naci Görür Ege Denizi'ndeki deprem sonrası uyardı: 6,8 büyüklüğünde...

Prof. Dr. Naci Görür Ege Denizi'nde meydana gelen depremlerle ilgili önemli bilgiler verdi. Prof. Görür bölgedeki fayın geçmişte 6,8 büyüklüğünde deprem ürettiği uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür Ege Denizi’ndeki deprem sonrası uyardı: 6,8 büyüklüğünde…
0

Ege Denizi’nde yaklaşık bir haftadır neredeyse her gün onlarca deprem meydana geliyor. Buna son olarak bugün meydana gelen 5.0 ve 4.9 büyüklüğündeki depremler de eklendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.52’de Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine 14,29 kilometre uzaklıkta, Midilli Adası’nda 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin, 14,14 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem Çanakkale ve Balıkesir’de hafif şekilde hissedildi. Depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Ege beşik gibi peş peşe depremler

AFAD, yine 09.39’da merkez üssü Ege Denizi Midilli Adası olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Çanakkale Valiliği depremlerle ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, “Bugün 04:52’de Ege Denizi, Midilli Adası merkezli olarak meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili alınan ilk bilgilere göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır” denilerek herhangi bir olumsuzluk olmadığı duyuruldu.

Prof. Dr. Naci Görür’den Ege Denizi fay hattı açıklaması

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür Ege Denizi’nde meydana gelen depremlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yatı. Görür şu mesajı paylaştı:

“Midilli Adası’nın kuzeyinde 5,1 ve 4,1 depremler oldu. Bu depremler körfezi kuzeyden sınırlayan Edremit Fay Zonunda. Bu fay doğrultu atımlı ve yaklaşık 100 km uzunluğunda. Körfezde 1944 yılında 6,8 deprem üretmiş.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir