1. Anasayfa
  2. Ekonomi

EYT'lilerin gözü kulağı saat 15:00'daki toplantıda

EYT, sözleşmelilerin kadroya geçişi, enflasyonla mücadele ve yargı paketi… Gözler 2023'ün ilk Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacak! EYT'liler müjde sonrası yasa teklifinin Meclis'e ne zaman geleceğini merak ediyor. 2 milyon 250 bin EYT'linin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında o lacak.

EYT’lilerin gözü kulağı saat 15:00’daki toplantıda
0

2023’ün ilk Kabine toplantısının bugün Beştepe’de yapılması planlanıyor. Yeni yılın ilk toplantısında EYT ve sözleşmelilere kadro düzenlemesi ile 7’nci Yargı Paketi enflasyonla mücadele ile ilgili atılacak adımlar takip ediliyor. Bugün gün saat 15.00’te kabine toplantısı başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapacak.

EYT YASALAŞMASI BEKLENİYOR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini içeren kanun teklifinin, hafta başında Meclis Başkanlığı’na sunulması gündemde. 2  Milyon 250 bin EYT’linin gözü kulağı kabine toplantısında olacak. Teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinin ardından Genel Kurul süreci başlayacak. Düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılacak.

SÖZLEŞMELİLER DE KABİNEYİ TAKİP EDECEK

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde de adım adım sona yaklaşılıyor. AK Parti’nin hazırladığı yasa teklifinin Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personel kadroya geçecek. Kadroya geçenler, 1 yıl aday memur olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir