1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Altın, dolar, Euro'da 2023 yükselişi sürüyor! İşte piyasalarda son durum

Dolar ve altının 2023 yılındaki yükselişi sürüyor. Piyasalarda altın, dolar ve Euro’dan rekor üstüne rekor geliyor. Peki dolar ne kadar, dolar düştü mü çıktı mı? Gram altın yükseldi mi? Çeyrek altın, gram altın fiyatı ne kadar? Dolar rekor kırar mı? İşte altın ve para piyasalarında son durum…

Altın, dolar, Euro’da 2023 yükselişi sürüyor! İşte piyasalarda son durum
0

Dolar ve altının 2023 yılındaki yükselişi sürüyor. Piyasalarda altın, dolar ve Euro’dan rekor üstüne rekor geliyor. Peki dolar ne kadar, dolar düştü mü çıktı mı? Gram altın yükseldi mi? Çeyrek altın, gram altın fiyatı ne kadar? Dolar rekor kırar mı? İşte altın ve para piyasalarında son durum…

Fed’in para politikasında yavaşlamaya gitmesi beklentisinin artmasıyla piyasalardaki baskı artarken, altın, dolar ve Euro’da ve değerli metallerin Türk Lirası karşısındaki yükseliş 2023 yılın başından bu yana artarak yükselişini sürdürüyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’in merakla beklenen konuşması dün akşam gelirken gözünü Powell’a çeviren piyasalarda yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. İsveç Riksbank’ta yaptığı konuşmada Fed Başkanı Powell, fiyatlarda istikrar sağlamanın siyasi açıdan popüler olmayan zor kararlar almayı gerektirdiğini ifade etti.  Fed’in büyük bankalardan kasırga ve sel gibi iklimle ilgili büyük olaylara karşı finansal hazırlıklarını incelemelerini istemiş olmasına rağmen Powell, bunun en fazla bu kadar ileri gitmesi gerektiğini ve Fed’in iklim değişikliği konusunda oynayacağı rolün sınırlı olduğunu açıkladı. Ancak Powell’ın konuşması, 2022 yılında faiz oranlarını yedi kez artıran ve bu yıl daha fazla artışın yolda olduğunu belirten Fed’in gelecekte izleyeceği para politikası yoluna ilişkin net bir mesaj çıkarılamadı.

Bu sıralar dolar endeksi ise %0,06 düşüşle 103,2159 seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksindeki değer kayıplarının ardından ons altın 8 ayın zirvesine çıkarken, gram altın ise rekor tazelemeye devam ediyor.  Ons altın ise bugün 1.885,11dolara çıkarak mayıs ayının başından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’de sınırların yeniden açılması, yakıt talebi görünümünü olumlu etkileyerek brent petrol fiyatlarında yükseliş yaşanmasına destek oldu.

İşte gram altın, dolar, Euro ve gümüşte son durum

Dün, doların satış fiyatı 18,77 lira, Euronun satış fiyatı ise 20,16 lira olmuştu. Güne 18,79 TL’den başlayan Dolar şu sıralar 18,78 TL’den, 20,19 TL’den başlayan Euro şu sıralar 20,18 TL’den, 22,86 TL’den başlayan Sterlin bu saatlerde 22,80 TL’den, 14,20 TL’den başlayan Japon Yeni şu dakikalarda 14,17 TL’den işlem görüyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
İslam Memiş 2023 altın ve dolar tahminini açıkladı: “Elinde nakiti olan…”

Altında son durum, çeyrek altın me kadar, gram altın ne kadar?

Ons altın fiyatı güne 1.882 dolardan başlamıştı, şu sıralar Ons altın 1.885 Dolar’dan, 1.138 TL’den başlayan Gram altın şu anda 1.138 TL’den,  1.829 TL’den başlayan Çeyrek altın yükselerek şu dakikalarda 1.830 TL’den, 7.528 TL’den başlayan Cumhuriyet altını bu dakikalarda 7.530 TL’den, 14,44 TL’den başlayan Gram Gümüş ise 14,45 TL’den fiyatlanıyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Gram altın uçuşa geçti! İslam Memiş gram altının 1.500 lirayı bulacağı tarihi açıkladı!

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir