1. Anasayfa
  2. Sağlık

Canan Karatay’dan kolajen hapı uyarısı! Bakın içinde aslında ne varmış?  

Prof. Dr. Canan Karatay, son günlerde gençleşmek, cilt güzelliği ve daha dinç olmak için yoğun şekilde kullanılan kolojen haplarıyla ilgili çok önemli bir uyarıda bulundu, içeriğindeki tehlikeye dikkat çekti: “Protein toz haline gelirse…”  Peki kolajen haplar gerçekten işe yarıyor mu, kolajen hap zararlı mı? İşte Prof. Dr. Canan Karatay’ın açıklamaları..

Canan Karatay’dan kolajen hapı uyarısı! Bakın içinde aslında ne varmış?   
0

Kolajen vücudumuzda bulunan adeta bir gençlik iksiridir. Ancak ileri yaşlar ve çevresel faktörlerle  vücudumuzdaki kolajen miktarı düşer. Kolajen miktarı düşünce yaşlılık belirtileri baş gösterir. Kolajen vücutta en bol bulunan ve cilde canlılığı, gençliği, diriliği, tazeliği veren protein yapısında bir maddedir.

Son zamanlarda gençleşmek, daha sıkı bir vücuda sahip olmak, kırışıklardan kurtulmak kısacası genç kalmak için kolajen tüketimi adeta moda oldu. Kırışıksız, canlı, diri ve daha genç görünen bir cilde sahip olabilmek için kolajen takviyeleri her geçen gün daha fazla kullanılıyor. Ancak ağızdan alınan kolajen haplarının vücudun kolajen seviyelerini arttırdığı konusunda bazı şüpheler oluşmaya başladı. Bu konuda Prof. Dr. Canan Karatay’dan açıklama geldi.

Kolajen’in bir protein tozu olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay şu uyarılarda bulundu:

“Kolajen protein tozudur. Protein tozlarının tehlikeli olduğunu senelerden beri söylüyorum. Kolajen hapları da protein tozu hapıdır. Proteinler toz haline gelince zararlı olur. Hayvansal proteinler toz haline getirilmek için her türlü ısıl işlemden geçer, her türlü katkı maddesinden geçer her türlü baskıya maruz kalır… Yani işlenmiş bir gıdadır.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir