1. Anasayfa
  2. Magazin

Birce Akalay’dan ‘Şahmaran’ açıklaması: Utanır insan! Fazıl Say’a gönderme mi yaptı?

Birce Akalay son günlerin en çok konuşulan Neflix dizisi Şahmaran hakkında açıklama yaptı. Başrollerini Serenay Sarıkaya ile Burak Deniz’in paylaştığı Şahmaran’ı izlediğini söyleyen Birce Akalay Fazıl Say başta olmak üzere diziye çok ağır eleştiri yapanlara gönderme yaptı: Orasına burasına kabahat aramak yerine…

Birce Akalay’dan ‘Şahmaran’ açıklaması: Utanır insan! Fazıl Say’a gönderme mi yaptı?  
0

Netflix’ye 20 Ocak’ta yayınlanmaya başlayan Şahmaran dizisi kısa sürede gündemin ilk sıralarındaki yerini aldı. Başrollerini Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in paylaştığı Şahmaran hem yapımı, hem cesur sahneleri hem de kurgusuyla olumlu eleştiriler kadar olumsuz eleştiriler de aldı.

Fazıl Say “Böyle Şahmaran mı olur ulan!”

Diziyi izleyen ve sert eleştirilerde bulunanların birisi de ünlü piyanist Fazıl Say oldu. Ünlü piyanist Fazıl Say  sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada “Şahmaran dizisini denedim daha ikinci bölümde “oğlan kızı nasıl götürür”e bağladı. Bıraktım. Bıktım. Böyle Şahmaran mı olur ulan,  bıktık felsefesizlikten, klişelerden, kısıtlılıktan, aşamamaktan, uçamamaktan, ucuzluktan, reytingtinizden. On üzerinden bir! Hadi öptüm bye!” sözleriyle Şahmaran’ı adeta yerden yere vurdu.

Birce Akalay’dan Şahmaran açıklaması!

Şahmaran dizisi ile ilgili şu sıralar İbrahim Çelikkol ile baş rolünü paylaştığı Netflix’te yayınlanana Kuş Uçuşu’nun 2. Sezonunun çekimlerine devam eden Birce Akalay’dan geldi. Birce Akalay sosyal medya hesabından Şahmaran’ı izlediğini belirterek diziye yapılan ağır eleştirilere gönderme yaptı.

Orasına burasına kabahat aramak yerine…

Birce Akalay Şahmaran ile çok haşır neşir olduğunu evinin her köşesinde bunu yaşadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

Tebrikler arkadaşlar! Şahmaran’ı tam anlamıyla ilk kez yıllar evvel Mardin’de dinledim. Evimin birden fazla köşesinde onunla yaşıyorum. Dolayısıyla kadrosunda sevdiğim dostlarımın olduğu Şahmaran’ı büyük merakla bekliyordum. Beğeni göreceli, herkes için elbette ancak ben izlerken bir miti evimin kızı gibi sahiplenip orasına burasına kabahat aramak yerine onun masalında kaybolmayı tercih ettim. Dolayısı ile sadece beğenmedim, sevdim. Herkesin kalemine, eline, gözüne ruhuna sağlık. Bir de utanır insan böyle güzel yakışıklı onulur olunur mu?

İşte o paylaşım…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir