1. Anasayfa
  2. Bilgi

Milli Eğitim Bakanı Özer “Hiçbir okul zam yapamaz! Bize başvurun”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer özel okullardaki fahiş fiyat zammı, yemek, kitap ve servis ücretleri ile ilgili iddialar için net konuştu: “Hiçbir okul zam yapamaz, bize başvurun gereğini yaparız”

Milli Eğitim Bakanı Özer “Hiçbir okul zam yapamaz! Bize başvurun”
0

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okullardaki fahiş fiyat artışlarla ilgili CNN Türk Canlı yayınında açıklama yaptı. Bakan Özer özel okullardaki usulsüz fiyat artışlarını incelediklerini belirterek şunları söyledi:

Herhangi bir okul zam yapamaz!

“Milli Eğitim Bakanlığı, kademeler arasındaki geçişlerdeki artış oranlarını belirleme hakkına sahip. Yani 2’den 3’e, 3’ten 4’e gibi. Onu da bu sene yönetmelik değişikliğiyle yaptık. Normalde mevcut cari yönetmeliğe göre yapsaydık yüzde 105’lik bir artış yaşanması gerekiyordu. Bu değişiklikle TÜFE ile sınırlandırıp, yüzde 65 olarak belirledik. Bu belirlediğimiz oranın üzerinde herhangi bir okul zam yapamaz. Eğer okul kayıt ücreti olarak yüzde 65’in üzerinde artış varsa veliler mutlaka bize başvursun, gerekli incelemeleri yaparız. Yemek, kitap, taşıma ile ilgili ücretlerde geçen senekine göre çok olağanüstü artışların olduğu iddia ediliyor. Bu iddialarla ilgili inceleme başlattık, gerçekten doğru mu tespit edeceğiz. Sonra da gereğini yapacağız.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir