1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Netflix şifrenizi başkalarıyla paylaşıyorsanız dikkat! Netflix ‘şifre paylaşımı’nı durdurmak için harekete geçti!

Dünyanın en çok tercih edilen dijital platformların başında gelen Netflix artan maliyetler nedeniyle sıkı tedbirler almaya karar verdi. Bu tedbirler içinde şifresini başları ile paylaşan üyelere yönelik yaptırımlar da var! Arkadaşınıza şifrenizi verirken bir kez daha düşünün!

Netflix şifrenizi başkalarıyla paylaşıyorsanız dikkat! Netflix ‘şifre paylaşımı’nı durdurmak için harekete geçti!
0

Neflix şifrelerini başkaları ile paylaşıp gelir kaybına neden olan üyeleri mercek altına alacak. Sky News’te yer alan habere göre Netflix’in şifre paylaşımına yönelik yaklaşan önlemi, kullanıcıları evlerindeki Wi-Fi üzerinden düzenli olarak bağlanmaya zorlama planlarını içeriyor. Dijital platform devinin yardım sayfasında yapılan bir güncelleme, şirketin milyonlarca insanın katıldığı tahmin edilen uygulamaya karşı nasıl daha sert bir duruş sergileyeceğine dair ayrıntıları ortaya koyuyor.

Başka yerde oturum açınca…

Oturum açma bilgileri tek bir evde paylaşılmaya devam edecek olsa da Netflix, hesabı kullanan herhangi bir cihazın hesap sahibinin birincil konumuyla ilişkilendirilmesini sağlamak için yeni önlemler açıkladı.

Peki Netflix hesabını kimlerle paylaşabilirim?

Aileler için sorun yok. Evinizdeki insanlar hesabınızı kullanmaya devam edebilir. Anne veya baba ödeme yapıyorsa ancak çocuklar hala evdeyse, kendi profillerine sahip olabilirler ve şimdi olduğu gibi kendi cihazlarında Netflix izleyebilirler. Ancak çocuklar ya da diğer aile üyeleri başka yerdeyse ve bu süre uzun sürecekse Netflix’e erişimi sürdürmek biraz daha da zorlaşacak. Bunun nedeni, şirketin IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanarak kullanıcıların nereden oturum açtığını tespit edebilmesi ve bir serbest yükleme durumundan şüphelenmeleri halinde müdahale etmeyi seçebilmesi…

Netflix şifre paylaşımını nasıl kontrol edecek?

Netflix, evinizdeki Wi-Fi ağına düzenli olarak bağlı olmaları durumunda, hesabınızı kullanan cihazları güvenilir olarak değerlendirecektir. Bu yüzden merak etmeyin, Netflix hesabınızı dışarı çıktığınızda yine de yanınızda götürebilirsiniz, tabii ki onu eve getirdiğinizi ve en az ayda bir orada oturum açmanız şartıyla! Ancak, evinizin dışından bir cihaz oturum açarsa veya ısrarla kullanılırsa, Netflix, herhangi bir şey izlemek için kullanılmadan önce bu cihazı doğrulamanızı isteyebileceğini söylüyor.

Netflix ne tür bir doğrulama yapacak?

Netflix, birincil hesap sahibiyle ilişkili e-posta adresine veya telefon numarasına, 15 dakika içinde güvenilmeyen cihaza girilmesi gereken dört basamaklı bir kod içeren bir bağlantı göndereceğini söylüyor. Uzun bir süre evinizden uzaktaysanız, örneğin telefonunuzu seyahate çıkarıyorsanız ve Netflix’i kullanmaya devam etmeyi planlıyorsanız, buna da ihtiyacınız olacaktır.

Hesabımı hala paylaşabilir miyim?

Teknik olarak Netflix hesabınızı hala paylaşabilirsiniz ancak bu durum çok daha elverişsiz, daha riskli hale geliyor ve sonunda size maliyeti olabilir! İlk olarak, Netflix’in hangi fiyatlandırma katmanında olduğunuza bağlı olarak bir hesabı aynı anda kaç cihazın kullanabileceğini sınırladığını ve ayda yüksek tarifeyle maksimum dört cihaza çıktığını unutmayın. Sürekli doğrulama kodu mesajları veya birinin Wi-Fi’nizi kullanmak için uğrama olasılığı yeterince rahatsız edici olmasa bile, Netflix bariz bir parola paylaşımının devam ettiğinden şüphelenirse harekete geçebilir. Hane dışından giriş yapanlar ya kendi hesapları için ödeme yapmak zorunda kalacaklar ya da asıl hesap sahibinin biraz fazladan harcama yapması gerekecek…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir