1. Anasayfa
  2. Bilgi

Prof. Dr. Naci Görür ve Celal Şengör’den İstanbul'da meydana gelen depremle ilgili rahatlatan açıklama

İstanbul’da meydana gelen deprem büyük korku yarattı. Merkez üssü Kağıthane olan depremin büyük bir depremin öncü işareti olup olmadığı tartışıldı. Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul’da meydana gelen 3 büyüklüğündeki depremle ilgili rahatlatan açıklama geldi. Meslektaşı Celal Şengör ile de deprem üzerinde görüştüğünü aktaran Görür paniğe gerek olmadığını belirtti: “Bu fay..."   

Prof. Dr. Naci Görür ve Celal Şengör’den İstanbul’da meydana gelen depremle ilgili rahatlatan açıklama
0

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde gece saatlerinde korkutan bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.15’te merkez üssü Kağıthane olan 3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 10,66 kilometre derinlikte olduğu belirtildi.

İstanbul’da meydana gelen depremin büyüklüğü 3 olmasına rağmen bir çok kişi şiddetli hissetti. Depremin hissedilir olması İstanbullularda panik ve koruk yarattı. AFAD depremde hiçbir olumsuz durumun olmadığını açıkladı.

Vatandaşlar bu deremin büyük İstanbul depreminin habercisi olup olmadığını araştırmaya başladı. Rahatlatan açıklama yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den geldi. Prof. Görür sosyal medyadan İstanbul Kağıthane’de meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama:

“Arkadaşlar, Kağıthane verilerine geç ulaştığım için tekrar özür dilerim. Biliyorsunuz, Marmara Denizi dışında İstanbul’da karada daha önce de depremler oldu. Özellikle Tuzla, Pendik, Kartal hattında 4,0’e varan depremler oldu. Bu depremler Kuzey Anadolu Fay Zonuna bağlı küçük faylar üzerinde oluyor. Kağıthane depremi de öyle. Bu tür faylar haritalanmamış olsa bile KAF boyunca olabilir. KAF zonunu sadece Marmara içerisinde dar bir zon olarak düşünmeyin. Kağıthane depremine bu açıdan bakın ve özel anlam yüklemeyin. Sevgiyle. Not: Bu konuyu dostum Celal Şengör ile de tartıştık. Selam ve sevgileri var.”

thumbnail
Önerilen Yazı
İSKİ’de deprem hazırlığı!

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir