1. Anasayfa
  2. Bilgi

Depremzedeler Antalya, Muğla ve Mersin’deki otellere yerleştirilecek! Peki başvuru nereden yapılacak? İşte depremzedeler için ayrılan otellerin listesi…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen, 10 ilde yıkım ve ölüme neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar için tatil beldelerindeki oteller kapılarını açtı. Tatil beldelerindeki otellerde depremzedeler için ilk etapta 50 bin yatak kapasitesi ayrıldı. Peki depremzedeler otellerde barınmak için nereye başvuracak, otellere nasıl ulaşım sağlanacak? İşte depremzedeler için ayrılan otellerin listesi ve merak edilen detaylar…

Depremzedeler Antalya, Muğla ve Mersin’deki otellere yerleştirilecek
0

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkım ve can kayıplarına neden oldu. Binlerce vatandaş son anda binalardan çıkıp canını kurtardı ama evleri hasar aldığı için dışarıda kaldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya, Mersin ve Muğla’daki tatil beldelerinde bulunan otellerle yaptıkları görüşmelerde 50 bin yatak kapasiteli yer ayrıldığını duyurdu. Otellerde kalmak isteyen depremzedeler otellerde barınmak için nereye başvurulur? Sorusunun yanıtını arıyordu. Depremzedeler için ayrılan otellerde kalmak için nasıl başvuru yapılacağını ve ulaşımla ilgili merak edilenleri Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tek tek anlattı.

İşte Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun depremzedeler için ayrılan otellerde kalmak isteyenlerin nasıl ve nereye başvuracağı konusunda açıklamaları:

“Antalya, Muğla ve Mersin’de yer alan otellerde depremzedelerimizi ağırlayacağız. Side bölgesinde tüm turizmcilerle bir araya geldik. Daha sonra da Alanya’ya geçtik. Alanya’da da yine kalabalık bir heyetle, otel sahipleriyle bir araya geldik. Sayın Valimiz, burada Antalya’da da kriz merkezimiz var. İlgili arkadaşlarımız, kurumlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Bugün yaptığımız bu toplantılar neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi 50 binin üzerinde bir yatak kapasitesine ulaştık. Vatandaşlarımızın deprem bölgesinden gelip kalabilmesi için. Ayrıca kamu kurumlarımızın da misafirhaneleri var. Bunların hepsini de yine depremzedelere ayırdık. Vatandaşlarımızın bugünden itibaren Antalya’da verilen imkanlardan otellere gelip yerleşme imkanına sahip olacak. Özellikle burada tüm turizmcilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Depremzedeler için oteller bugünden itibaren hizmet vermeye başlıyor

“Bazıları şu anda otelleri açık. Otellerin müsait olan kapasitelerini depremzedelere ayırdı. Birçok otel de özellikle Kemer, Manavgat ve Alanya bölgesinde kış sezonu sebebiyle kapalı ama birçok işletme sahibi otellerini açacak. Orta ve uzun vadede de yine barınma ihtiyacı olursa neler yapabileceğimizi de gerek kurumlarımızla gerekse de işletme sahipleriyle görüştük. Güzel fikirler geldi. Şu anda acil olan barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza Antalya’mızda, Muğla, Mersin gibi şehirlerimizde bu imkanları vermektir.

Depremzedelerin otellere ulaşımı nasıl sağlanacak?

“Vatandaşlarımızın bu bölgeye intikali için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Otobüslerle, uçaklarla, bu akşam insani yardım uçağı, dönüşte Antalya’ya gelmek isteyen vatandaşlarımızın getirilmesi için de bir planlama yapıldı, planlamalar yapılacak”

Otellerde kalmak isteyen depremzedeler nasıl başvuracak?

“Burada önemli olan vatandaşlarımızın kendi illerinde kriz merkezleri var, AFAD var. Bu bünyede de barınmayla ilgili birimler var. Buraya isimlerin kayıt edilmesinin ardından hemen o isimler Antalya’da kurulan merkeze iletilecek. Ve ardından planlama yapılacak. Otel ve devlet misafirhaneleri de vatandaşlarımızı ağırlayacaklar. Büyük bir dayanışma örneği gösterdiler. İhtiyaç olursa kapasiteyi arttırabileceklerini görmüş olduk”

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir