1. Anasayfa
  2. Yaşam

Enkazdan kurtarılan Serap Ela’nın itfaiyeciye söylediği sözler Türkiye’yi ağlattı: “Ben çok ağırım ama”

Hatay’daki arama kurtarma ekibimizden bir güzel haber daha. Destek ekipleri artıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) itfaiyesine bağlı ekipler Hatay’da 5 yaşındaki Serap Ela’yı felaketin ikinci gününde enkazdan sağ çıkardı. Enkazdan kurtulan Serap Ela’nın kendisini kucağına alan itfaiyeciye mahcup şekilde “Ben çok ağırım ama” sözleri Türkiye’yi ağlattı….

Enkazdan kurtarılan Serap Ela’nın itfaiyeciye söylediği sözler Türkiye’yi ağlattı: “Ben çok ağırım ama”
0

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremden 9 saat sonra 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Çifte deprem ve sürekli devam eden arçılarda 10 ilimizde büyük yıkım ve can kayıpları meydana geldi. 6 Şubat Türkiye için kara bir gün oldu. Saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş’la birlikte Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adana, Malatya, Adıyaman, Osmaniye, Kilis ve Diyarbakır’da binlerce can gitti binalar yerle bir oldu.

Depremin boyutu o kadar büyüktü ki yardımlar güçlükle afet bölgesine ulaştı. AFAD ve vatandaşlar ilk anda enkazdan yaralı kurtarma çalışması başlattı. Tüm Türkiye’den ve dünyadan yarıdım ekipleri deprem bölgesine akın etti.

Bölgede kurtarma çalışmalarına başlayan ekiplerden biri de İBB’ye bağlı İstanbul İtfaiyesi ekipleriydi. İstanbul İtfaiyesi ekipleri depremin ikinci gününde Hatay Atatürk Caddesi üzerindeki enkazdan 5 yaşındaki Serap Ela’yı enkazdan kurtardı.

İlk sözleri yürekleri dağladı

Serap Ela alkışlar arasında enkazdan çıkarıldı. İtfaiye erleri Serap Ela’yı enkazdan çıkarıp kucaklarında ambulansa götürüyordu ki Serap Ela’nın ağzından dökülen sözler yürekleri dağladı. Enkazda saatlerce mahsur kalan Serap Ela kendisini kucağına alan itfaiye erine “Ama ben çok ağırım” dedi…. O anarın görüntülerini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından paylaştı…

İşte Türkiye’yi ağlatan görüntüler…

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir