1. Anasayfa
  2. Yaşam

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul depreminde olası can kaybını açıkladı! En iyi ihtimal bile tüyler ürpertti…

Kahramanmaraş depremini yıllar önce tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür bu kez İstanbul için uyardı. Şuanda Türkiye’de deprem riski en yüksek yer olarak İstanbul’u gösteren ve zamanın daraldığını belirten Görür, 7.5 büyüklüğü civarında bir deprem meydana geleceğini açıkladı. Prof. Dr. Naci Görür İstanbul’da bilimsel hesaplamalara göre minimum 500 bin can kaybı ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul depreminde olası can kaybını açıkladı! En iyi ihtimal bile tüyler ürpertti…
0

Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür tv100’de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum Deprem Özel Yayını’na konuk oldu. Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremi için ‘bu işin şakası yok’ diyerek tekrar uyardı! Görür İstanbul’da 7.5 büyüklüğü civarında bir deprem beklediğini belirterek kayıpların Kahramanmaraş depreminden çok daha büyük olacağını açıladı. İşte Naci Görür’ün İstanbul için uyarıları:

“İBB bir çalışma yaptı. Türkiye’de valiliklerden ve bakanlıklardan daha fazla rakam aldık. Denildi ki, ‘İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var’ Bunun 59 bin tanesi çok ağır hasarlı. Bu demektir ki ölümlü vakaların büyük bir kısmı bu 59 bin bina içerisinden olacak. Ben şimdi minimize ediyorum. Bu 59 bin binanın 49 bin binasını da alın. Bunda da insanların burnu kanamasın. 10 bin bina verin… 10 bin bina İstanbul’da hiç öyle kalmadı ama her biri beş katlı olsun. 50 bin kat yapar… Her kata iki daire koyun, her daireye 4-5 kişi koyun alın size 500 bin bu minimum. Yani bu işin şakası yok. İstanbul’da beklediğimiz deprem olursa bu yapı stokuyla, bu gecekondu mantığıyla bu yoğunluğu bu nüfus içerisinde Kahramanmaraş depremlerinin kaybından daha fazla olur. Minumum 500 bin insan ölümle burun buruna”

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir