1. Anasayfa
  2. Yaşam

Kapalıçarşı’da ağlatan manzara! Esnaf Çinli arama kurtarma ekibine öyle bir şey yaptı ki…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde enkaz çalışmalarına destek veren Çinli kurtarma ekibi İstanbul Kapalıçarşı’yı gezdi. Çinli arama kurtarma ekibini gören esnaf dakikalarca alkışladıkları ekiplere ikramlarda bulundu. O anları izleyenlerin gözleri yaşardı…

Kapalıçarşı’da ağlatan manzara! Esnaf Çinli arama kurtarma ekibine öyle bir şey yaptı ki…
0

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Depremin ilk anından itibaren tüm Türkiye seferber olurken yurtdışından da yardım için ekipler Türkiye’ye akın etti. O ekiplerden birisi de Çinli Arama Kurtarma ekipleriydi.

Enkazda canla başla görev yapan Çinli arama kurtarma ekipleri onlarca can kurtardı. Çinli ekip dün deprem bölgesindeki çalışmalarını tamamladı. Ülkelerine dönmek için İstanbul’a gelen ekip tarihi Kapalıçarşı’yı gezdi. Bu sırada ekipleri gören Kapalıçarşı esnafı dükkanlarının kapılarına çıkaran ekipleri dakikalarca alkış yağmuruna tuttu. Çinli ekip de esnafa alkışla karşılık verdi.

Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Çin’den Türkiye’ye gelen ekip, deprem bölgesindeki çalışmalarını tamamladı. O anlar sosyal medyada yayınlandı. Görüntüleri görenler gözyaşlarını tutamadı.

İşte o anlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir