1. Anasayfa
  2. Bilgi

Ahmet Ercan’dan Celal Şengör’e ağır suçlama! İstanbul için “Keşke yakışıklı bir deprem olsa her yeri yıksa” demiş…

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul depreminin büyüklüğü konusunda fikir ayrılığına düştüğü Prof. Dr. Celal Şengör için çok ağır sözler söyledi. Ercan, Şengör’ün deprem üzerine halüsinasyon gördüğünü iddia ederek, kendisine “Ahmet abi İstanbul’da şöyle yakışıklı bir deprem olsun her yeri yıksın geçirsin biz bu şehri yeniden kuralım” dediğini söyledi.  

Ahmet Ercan’dan Celal Şengör’e ağır suçlama! İstanbul için “Keşke yakışıklı bir deprem olsa her yeri yıksa” demiş…
0

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem Türkiye’yi derinden sarstı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde 7.7 ve 9 saat sonra Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 10 ilde binlerce evin yıkılmasına ve tarihin en büyük can kayıplarına neden oldu.

Kahramanmaraş depreminin ardından İstanbul’da beklenen deprem gündeme geldi. Prof. Dr. Celal Şengör İstanbul’da büyük bir deprem olacağını iddia ederken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise depremin üç farkıl fay kırığı ile meydana geleceğini büyüklüğünün ise daha düşük olacağı görüşünü savundu.

Radyo Sputnik’te Enver Aysever’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Celal Şengör için şoke eden sözler söyledi.

İşte Prof. Ercan’ın meslektaşı Şengör için söylediği sözler…

“Celal İstanbul için 9.5 büyüklüğünde deprem olacak demişti”

“Celal ta baştan itibaren Celal diyorum çünkü benim küçüğümdür. Sonuçta Celal baştan itibaren bunun tek parçalı kırılacağını, bir de aynı Ruslar gibi hareket eder ya sıfırdır ya da en büyüktür, ara yoktur Celal için karakter olarak, Celal bunun o zamanlar hatırlar mısınız 1999 depreminden sonra 3 gün içinde İstanbul’da büyük bir deprem olacak bunun büyüklüğü 9.5 olacak diyen kişidir.  Daha  sonra üç gün içinde olmadı, 3 hafta dedi o da olmadı 3 ay dedi. O da olmadı 3 yıl dedi, o da olmadı son olarak 30 yılda olur bu deprem dediler. Celal Şengör’ün eline bir veri tabanı yok… Gerek bir bilim dalı değil, sonuçta böyle bir deprem olur diyor..” 

“Celal büyük deprem taraftarıdır”

“Özel bir anı anlatayım. Celal genellikle büyük depremlerin taraftarıdır. Bir gün maden fakültesinde karşılaştık. Ya Ahmet abi, İstanbul’da şöyle bir yakışıklı bir deprem olsun her yeri yıksın geçirsin biz bu şehri yeniden kuralım” dedi. Olur mu öyle şey insanlar ölür dediğimde ise ‘Temizlensin’ dedi.  Celal deprem üzerine halüsinasyon görür, sürekli uçlarda durur, yapısı böyle…”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir