1. Anasayfa
  2. Bilgi

AFAD’dan “Deniz seviyesi yükselebilir! Sahil şeridinden uzak durun” uyarısı!

Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremle ilgili AFAD’dan çok önemli bir uyarı geldi. Deprem bölgesindeki vatandaşlara deniz seviyesinde yükselme olabileceği belirtilerek “Sahil şeridinden uzak durun” uyarısı yapıldı…

AFAD’dan “Deniz seviyesi yükselebilir! Sahil şeridinden uzak durun” uyarısı!
0

Son dakika haberine göre; Hatay’da deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle hasarlı binalarda yıkılma olduğu belirtildi. Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent sosyal medya hesabından deprem bölgesindeki durumu “Offf Çok bina gitti çok çok” diyerek duyurdu…

Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre Hatay Samandağ’da bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 6.4 olarak açıklandı. Deprem Hatay dışında Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Adıyaman bölgelerinde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi depremin saatini 20:04 olarak açıklarken derinliğinin ise yer yüzünün 7.7 kilometre altında olduğunu açıkladı.

AFAD: Sahil şeridinden uzak durun

AFAD Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından deniz seviyesinin yükselmesi ile ilgili uyarıda bulundu. AFAD sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki #depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir