1. Anasayfa
  2. Bilgi

İşte İstanbul'da deprem riskli okul sayası! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı...

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul’da yapılan deprem etüt incelmesinde 1999 yılı öncesi yapılan bin 351 okulun riskli olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Vali Yerlikaya çalışmalar kapsamında güçlendirme çalışması ve yıkılıp yeniden yapılan okul sayısını ve İstanbul'daki okulların son durumunu açıkladı.

İşte İstanbul’da deprem riskli okul sayası! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı…
0

İstanbul Proje Koordinasyon birimi okulların depreme karşı güçlendirilmesi ve riskli okullarla ilgili bir proje gerçekleştirdi. İSMEP İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) Türkiye’nin ilk önleyici risk azaltma projesi olan İSMEP’in amacı afet öncesi, afet anı ve sonrası gerekli tüm hazırlıkları yapmak. İSMEP’in uygulama alanının başında ise okullar geliyor.

İSMEP tarafından yapılan incelemelerde İstanbul’da 1999 depremi öncesi yapılan okullarda deprem dayanıklılık testleri yapıldı. Yapılan incelemelerle ilgili son durumu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya duyurdu.

Vali Yerlikaya sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı duyuruda İSMEP projesi çerçevesinde İstanbul’da 1999 depremi öncesi yapılan okul binalarında inceleme yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“1999 öncesi yapılan bin 418 okulumuzun deprem etüt ve analizleri tek tek gerçekleştirildi. Bu çalışmalarda bin 351 okulumuzun RİSKLİ olduğu tespit edildi”

“Riskli bulunan okullarımızdan 367’si yıkılıp yeniden yapıldı. Yeniden yapılan okullarla 5.202 ilave derslik kazanıldı. Bu 32 derslikli 162 okul demek! Ayrıca 769 okulumuz güçlendirildi. 87 okulumuz MEB ve diğer kurumlarımızca yeniden yapıldı, güçlendirildi. Geriye kalan 128 okulumuzun 35’indeki öğrencilerimiz geçen yıl, 93’ü bu yıl DEPREME GÜVENLİ OKULLARA nakledildi. SONUÇ OLARAK; İstanbul’umuzdaki 1.223 okulumuz yeniden yapıldı ve güçlendirildi. 128 okulumuzla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor.”

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir