1. Anasayfa
  2. Yaşam

Prof. Dr. Okan Tüysüz “Yedisu Fayı 7.2 deprem üretecek” diyerek Erzincan ve çevre illeri uyardı!

Jeolog Prof. Okan Tüysüz’den Erzincan ve çevre illere Yedisu Fay ile ilgili uyarıda bulundu. Prof. Dr. Tüysüz 70 kilometrelik fayın kırılması halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üreteceğini ve 1992 yılındaki Erzincan depremine benzer bir etki yapacağını açıkladı. Tüysüz Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl illerini uyardı!

Prof. Dr. Okan Tüysüz “Yedisu Fayı 7.2 deprem üretecek” diyerek Erzincan ve çevre illeri uyardı!
0

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye’yi sarstı. Depremlerde 10 ilde büyük yıkım meydana gelirken 40 binin üzerinde can kaybı yaşandı. Kahramanmaraş faciası deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmemize neden oldu.

Prof. Dr. Tüysüz Erzincan fayına dikkat çekti

Jeolog, Prof. Dr. Okan Tüysüz Erzincan Yedisu fayı ile ilgili vatandaşlardan gelen yoğun sorular üzerine sosyal medya hesabından o bölgedeki fay hattıyla ilgili açıklama yaptı.

İşte Prof. Dr. Okan Tüysüz’ün açıklamaları:

“Çok sorulan bazı sorulara yanıt verelim, Yedisu Fayı: Bu fay Tanyeri (Erzincan) ile Yedisu arasında uzanan yaklaşık 70 km uzanır, kırıldığı takdirde 7.2 civarı bir deprem üretir. Fay Pülümür’e 10, Kiğı’ya 18, Karlıova, Tercan ve Çayırlı’ya 25-30 km mesafededir.”

thumbnail
Önerilen Yazı
Adana’da beklenen depremle ilgili Prof. Dr. Okan Tüysüz’den rahatlatan açıklama: “Adana’da stres birikimi yok!”

“1992 depremi benzeri olabilir”

Bu ilçelerde zemin durumuna bağlı olarak 0.4 g ye varan yer ivmeleri görülebilir (İvme, şiddet nedir diye sormayın eski twitlere bakın lütfen). Fay Erzincan’a çok yakındır, 1992 depremi benzeri bir etki yaratabilir. Fayın en yakın yeri Erzurum’a 80 km mesafededir. Burada 0.2 g den daha düşük bir ivme yaratır ancak kötü zemin üzerinde kötü inşa edilmiş binalarda hasar oluşturma potansiyeli olabilir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir