1. Anasayfa
  2. Yaşam

Cumhurbaşkanı dünyayı şoke eden bir fotoğraf paylaştı! Elf benzeri ‘orman ruhu’ ilk kez görüntülendi…  

Meksika Cumhurbaşkanı resmi Twitter hesabından mistik bir fotoğraf paylaştı. Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador sosyal medya hesabından yayınladığı fotoğrafta görünen şeyin Elf benzeri mitolojik bir ‘orman ruhu’ olduğunu söyledi!

Cumhurbaşkanı dünyayı şoke eden bir fotoğraf paylaştı! Elf benzeri ‘orman ruhu’ ilk kez görüntülendi…  
0

Dünya Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador’un Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafı konuşuyor. Andres Manuel Lopez Obrador yayınladığı fotoğraftaki yaratığa benzer garip  şeyin Maya geleneklerinde yaramaz bir orman ruhu olan “Aluxe” olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, göründeki şeyin Elf benzeri mitolojik bir orman ruhu olduğu konusunda iddialıydı. Lopez Obrador fotoğrafın üç gün önce trendeki bir mühendis tarafından çekildiğini açıkladı.

İşte Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador’un o paylaşımı

“Maya Treni çalışmalarını denetlediğimiz iki fotoğraf paylaşıyorum: biri üç gün önce bir makinist tarafından çekilmiş, görünüşe göre bir ‘Alux’tan; diğeri , Diego Prieto tarafından Ek Balam’daki İspanyol öncesi muhteşem bir heykelin. Her şey mistik.”

Ormanın ruhu fotoğrafı şaşkınlık yarattı!

Gece karanlığında ormanlık alanda bir ağacın gövdesine gizlenmiş parlayan bir çift göz, bir tutam saç haresi ile tanımsız bir yaratığı andıran görüntü büyük şaşkınlık yarattı.

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador sürekli yerli kültürlere ve inançlara saygı duyduğunu ifade ediyor. Mühendisler ve işçiler Yucatan yarımadasında başkanın gözde projesi olan bir turist treni inşa ediyorlar.

Alux nedir?

Geleneksel Maya inancına göre “Alux”, ormanlarda ve tarlalarda yaşayan ve insanlara bir şeyler saklamak gibi oyunlar oynamaya eğilimli küçük, yaramaz yaratıklardır. Bazı insanlar onları yatıştırmak için ormana küçük hediyeler bırakır. Antik Maya uygarlığı MS 300’den MS 900’e kadar Yucatan Yarımadası’nda ve Orta Amerika’nın komşu bölgelerinde zirveye ulaştı, ancak Mayaların torunları yarımadada yaşamaya devam ediyor. Birçoğu, bölgenin 1527 ile 1546 yılları arasında İspanyollar tarafından fethine rağmen, geleneksel yiyecekleri, ekinleri, din ve tıp uygulamalarını korurken Maya dilini konuşmaya ve geleneksel kıyafetler giymeye devam ediyor.

Geleneksel Maya inancına göre, “alüksler” ormanlarda ve tarlalarda yaşayan ve insanlara bir şeyler saklamak gibi oyunlar oynamaya eğilimli küçük, yaramaz yaratıklardır. Bazı insanlar onları yatıştırmak için küçük teklifler bırakır.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yerli kültürlere ve inançlara saygı duyduğunu ifade etti. Gece çekilen fotoğrafta, bir saç halesi gibi görünen bir dalı olan bir ağaç ve figürün gözlerini oluşturan yıldızlar olabilir.

Lopez Obrador, görev süresi boyunca yerli kültürlere ve inançlara saygı duyduğunu ifade etti. Mühendisler ve işçiler Yucatan yarımadasında başkanın gözde projesi olan bir turist treni inşa ediyorlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir