1. Anasayfa
  2. Yaşam

“Burada canlı fare bile yok” denilen enkazdan mucize kurtuluş!

Hatay’da depremden 261 saat sonra mucize eseri enkazdan sağ kurtarılan Mustafa Avcı’nın kardeşi Kadir Avcı 11 gün boyunca yaşadıklarını anlattı: Enkaza termal kamera bile baktılar. ‘Burada canlı fare bile yok’ dediler. Tek isteğimiz abimin cenazesini bulmakken sağ kurtulduğunu öğrendik.

“Burada canlı fare bile yok” denilen enkazdan mucize kurtuluş!
0

Türkiye 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük deprem felaketi ile yıkıldı. 10 ilde çok büyük yıkımlar ve 40 binin üzerinde can kaybı meydana geldi. Deprem mucizelerle de hafızalara kazındı. Onlardan birisi de Mustafa Avcı’ydı. Mustafa Avcı depremden 11 gün sonrna 261’inci saatte enkazdan kurtarıldı. O enkazdayken eşi doğum yapmış baba olmuştu. Ancak onun bundan hebiri bile yoktu. Mucize kurtuluş sonrası Mustafa Avcı’nın ambulanstan kardeşi Kadir Avcı ile telefonla görüşüp sağ olduğunu söylediği anlar Kahramanmaraş depreminin sembol anlarından birisi oldu. Mustafa Avcı’nın hayatta olduğuna kardeşi inanmamış o anları izleyenler gözyaşına boğulmuştu.

Mustafa Avcı’nın kardeşi Kadir Avcı abisinin bulunana kadar geçen 11 günü FOX TV’de yayınlanan Çağla ile Yeni Bir Gün programında anlattı. Canlı bağlantı yapılan  Kadir Avcı abisinin bulunduğu enkazın başında günlerce beklediklerini bir çok ekibin gidip geldiğini belirterek, “Termal kamera ile baktılar. Depremin 6. günüydü. Artık ‘Burada canlı fare bile yok’ dediler. Bizim tek isteğimiz abimin cenazesine ulaşmaktı. Yetkililerden yardım istedik. Artık enkaz kaldırılıp cenazesine ulaşmalarını bekliyorduk. Cenazesine razıyken onu sağ olarak enkazdan çıktığını öğrenince dünyalar bizim oldu” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir