1. Anasayfa
  2. Bilgi

Dünya nefesini tuttu bekliyor… NASA uydusu bu hafta dünyaya düşecek! Peki 5 yıldır irtibat kesilen uydu dünyada nereye düşecek?

Dünya doğru yaklaşan NASA uydusunun nereye düşeceği merakla bekleniyor. Rhessi gözlemevi 2002'den beri yörüngede ve 2018'de iletişimi kesilene kadar güneşin fotoğraflarını çekmek için kullanıldı. Peki NASA uydusu dünyaya nereye düşecek? Bir yere zarara verecek mi?

Dünya nefesini tuttu bekliyor… NASA uydusu bu hafta dünyaya düşecek! Peki 5 yıldır irtibat kesilen uydu dünyada nereye düşecek?
0

Eski bir NASA uydusunun bu hafta Dünya’ya düşmesi bekleniyor. Peki NASA uydusu dünyada nereye düşecek? Bir yere zarar verecek mi? Uzmanlar herhangi bir tehlike oluşturma ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor. NASA ve ABD savunma bakanlığına göre, Rhessi olarak bilinen feshedilmiş uzay aracı Çarşamba gecesi atmosfere düşecek.

NASA Salı günü yaptığı açıklamada, ne zaman ve nereye düşebileceğine dair süregelen belirsizlik göz önüne alındığında, yeniden giriş yerinin açıklanmadığını söyledi. Sky News’te yer alan habere göre 300 kg’lık uydunun çoğu, üst atmosferde hızla ilerlerken yanacak, ancak bazı bölümlerinin Dünya’ya düşmesi bekleniyor.

Uzay ajansı yaptığı açıklamada, yüzeydeki herhangi birinin daldırılan uydu parçalarından zarar görme riskinin “düşük” olduğunu – yaklaşık 2.467’de bir olduğunu söyledi.

Reuven Ramaty Yüksek Enerjili Güneş Spektroskopik Görüntüleyicinin kısaltması – güneşi incelemek için 2002 yılında yörüngeye fırlatıldı. Uydu, iletişim sorunları nedeniyle 2018’de kapatılmadan önce, güneş patlamalarının yanı sıra güneşten gelen koronal kütle atılımlarını gözlemledi. 100.000’den fazla güneş olayını kaydeden yüksek enerjili X-ışınları ve gama ışınlarında görüntüler yakaladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir