1. Anasayfa
  2. Yaşam

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul’da ilk depremde yıkılacak binaları açıkladı: Bunlardan bir an önce kurtulmalıyız

İstanbul’da depremde en riskli yapılarla ilgili Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi. İstanbul’un Bakırköy ilçesinde iyi kalitede yapıldığı söylenen ancak depreme dayanıksız olan binaları işaret eden Prof. Dr. Naci Görür “Bunlardan bir an önce kurtulmalıyız” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul’da ilk depremde yıkılacak binaları açıkladı: Bunlardan bir an önce kurtulmalıyız!
0

İstanbul’da beklenen deprem ile ilgili deprem dirençli kentler inşa edilmesi gerektiğini belirten Bilim Akademisi üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul’da deprem riski olan binalarla ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Daha önce İstanbul’da 7 üzeri depremde 200 bin kişinin ölümle burun buruna geleceğini açıklayan Prof. Dr. Naci Görür İstanbul’da en riskli binalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından Bakırköy’de sağlam diyerek yapılan ancak yıkımına karar verilen bir binayla ilgili görüntü paylaşan Prof. Naci Görür şu açıklamayı yaptı:

“Bunlardan bir an önce kurtulmalıyız”

Kiptaş. Genel Müdürü Ali Kurt’tan aldığım bu video Bakırköy’de ve güya iyi kaliteli binalardan. Binayı sağ bloktan yıkmaya çalışırken sol taraftan da yıkılıyor. İşte depremde en riskli yapılardan. Bunlardan bir an önce kurtulmalıyız.

İşte o açıklama:

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir